Galvų po pralaimėjimo nenuleidžiantys rinktinės žaidėjai: vėl atsiras žmonių, kurie komentuos nesąmones (2)

2024 m. rugsėjo 7 d. 14:23
Lrytas.lt
UEFA Tautų lygos C diviziono starte Lietuvos rinktinei pergalės pasiekti nepavyko. Antradienį Marijampolėje vykusiose rungtynėse lietuviai 0:1 nusileido Kipro rinktinei ir į kovą su grupės favoritais, Rumunijos rinktine, keliaus kovoti dėl pirmųjų taškų.
Daugiau nuotraukų (6)
Lietuvos rinktinė pirmą kėlinį pradėjo puikiu žaidimu ir kamuolio kontroliavimu, bet įvarčių pelnyta nebuvo. Kipro rinktinė turėjusi problemų stabdant lietuvių atakas galiausiai išlaukė savojo šanso bei 34-ąją minutę svečiai išsiveržė į priekį.
Lietuvos gynybą puikiais perdavimais išdraskę svečiai sukūrė puikią progą Ioanniui Pittui, kuris pasinaudojo spragomis lietuvių gynyboje ir nukreipė kamuolį į vartų tinklą.
„Pirmajame kėlinyje viskas buvo mūsų pusėje, iki to praleisto įvarčio dominavome, – sakė rinktinės puolėjas Armandas Kučys. – Turėjome daug progų, kurių neišnaudojome. Kaip treneris minėjo, tai buvo beveik identiškos rungtynės, kaip tos, kurios vyko Kipre prieš metus.“
Pats A.Kučys antrajame kėlinyje keletoje situacijų atrodė labai arti įvarčio, ar išprovokuoto 11 metrų baudinio. Apie vieną jų, kuomet Kipro gynėjų jis buvo nugriautas baudos aikštelėje, paklaustas puolėjas sakė, kad teisėjui priekaištų neturi.
„Aš pajutau kontaktą, prasimečiau kamuolį ir nukritau. Teisėjas gavo informaciją iš VAR autobusiuko, kad pražangos nebuvo ir baudinio nedavė, tai reiškiasi, kad jo ir neturėjo būti“, – į arbitrų darbą nenorėjo veltis Slovėnijos „Celje“ komandai atstovaujantis puolėjas.
Jau per pridėtą laiką, Armandas turėjo puikų šansą išlyginti rungtynių rezultatą, tačiau puikus Kipro vartininko darbas neleido jam to padaryti. Po rungtynių jaunasis komandos talentas sakė, kad jo pozicijoje, tokias situacijas reikia išnaudoti visada.
„Kaip puolėjas noriu tokius momentus išnaudoti. Tokios situacijos pasitaiko gana retai atstovaujant rinktinei, tad kiekviena proga žaidžiant čia turėtų virsti įvarčiu. Būtent ten, kamuolys atšoko ir vartininkas jį ištraukė visiškai pirštų galais“, – kalbėjo panevėžietis.
Visos savaitės metu buvo daug kalbų apie tai, kur žaidžiamos rungtynės dėl tragiškos vejos būklės Kauno Dariaus ir Girėno stadione. Galiausiai, tik ketvirtadienį, likus dienai iki rungtynių, buvo pranešta apie rungtynių perkėlimą į Marijampolės stadioną.
A.Kučio, Kipro Kažukolovo bei rinktinės kapitono Justo Lasicko paklausus apie tai, kiek šis besimėtymas galėjo išmušti iš vėžių komandą, visi futbolininkai nenorėjo sureikšminti šio pasikeitimo bei tikino, kad jų iš vežių ši situacija neišmušė.
„Kažkiek sekėme tas naujienas, bet mes tik žaidėjai ir nieko pakeisti negalime. Turėjome prisitaikyti, tą padarėme ir parodėme visai neblogą futbolą“, – sakė 21-erių puolėjas A.Kučys.
„Gal ir buvo kiek keista, bet tuo pačiu ir malonu, nes matėme koks buvo palaikymas. Aplink futbolą yra nemažai negatyvo, bet atėjus į stadioną ir matant tuos žmones ir Vyčio tribūną širdis džiaugiasi. Vėl atsiras žmonių, kurie norės mus peikti, komentuos kažkokias nesąmones.
Tačiau mes darome viską dėl tų žmonių, kurie ateina į stadioną ir manau, kad jie šiandien matė kiek jėgų mes atidavėme. Kiek turėjome noro, kokios svarbos buvo šios rungtynės... Toks tas futbolas. Ne visada pavyksta laimėti, bet esu tikras, kad nei vienas žmogus šiandien negali skūstis mūsų atsidavimu“, – kalbėjo J.Lasickas.
„Man tai buvo pirmas kartas čia su rinktine, bet nebuvo keista. Tokia situacija atsitiko, bet mes profesionalai. Prisitaikome prie tokių dalykų, o atvykus žaisti žolė buvo geros būklės ir susirinko nemažai sirgalių.
Matosi, kad Marijampolė myli futbolą, žinoma, kad žmonių atvažiavo ir iš kitų miestų. Lenkiame galvą prieš juos, jautėme tą palaikymą ir gaila, kad nepavyko jų pradžiuginti pergale“, – fanams dėkojo K.Kažukolovas.
Pats rungtynėse su tuo pačiu varžovu prieš metus žaidęs J.Lasickas teigė, kad iš šių rungtynių tikėjosi, kad jos bus visiškai kitokios nei praėjusios, tačiau sakė, kad vaizdas aikštėje buvo bene toks pats.
„Prieš rungtynes sakiau, kad situacija visiškai kitokia, kas yra ironiška, nes vaizdas aikštėje buvo beveik toks pats, – kalbėjo šiame lange rinktinės kapitonu paskirtas krašto gynėjas. – Mokysimės iš savo klaidų. Dažnai tenka sakyti, kad viskas nebuvo taip blogai, bet šiandien vėl nebuvo viskas blogai.
Turėjome savo progas, kurių neišnaudojome, o varžovais savąja pasinaudojo. Futbolas toks žaidimas – kas įmuša daugiau tas laimi. Reikės dirbti ties progų išnaudojimu ir manau, kad ateityje viskas bus gerai.“
Šiose rungtynėse lietuviams turint pranašumus kamuolio kontrolėje ir stengiantis žaisti su kamuoliu, Kipro žaidėjai turėjo mažiau progų atakuoti. Vis dėlto, vieną jų gavęs I.Pittas neklydo. Paklaustas kiek skaudu matyti, kaip varžovai turėję mažiau progų mušė įvartį, J.Lasickas sakė, kad nepaisant pralaimėjimo, šiose rungtynėse galima įžvelgti pozityvo.
„Dažnai taip nutinka futbole. Turime tą nuvalkiotą frazę „neįmuši tu – įmuša tau“. Mums reikėjo išnaudoti savo progas, o paskui jie mus nubaudė. O kai jie įmuša, jie tokia komanda – kai turi pranašumą, žaidžia gynybinį, kompaktišką futbolą, juos sunku pramušti, nors ir vis tiek radome tų šansų.
Manau, kad šiandien nusipelnėme bent taško, bet liekame tuščiomis. Vis dėlto galime prisiminti netolimą praeitį, kai pirmąsias Tautų lygos rungtynes pralaimėjome namie prieš Kazachstaną. Tuomet viskas atrodė blogai, bet iškovojome pergalę išvykoje ir viskas pasikeitė.
Nėra viskas taip tamsu, kaip atrodo ir šiose rungtynėse buvo nemažai pozityvo“, – teigė Ljubljanos „NK Olimpija“ komandos gynėjas.
23-ejų K.Kažukolovas, atstovaujantis Kazachstano klubui „Astana“ po rungtynių teigė, kad pačiam nedaug pritrūko iki pelnyto įvarčio bei kalbėjo apie pozityvų vaizdą, kurį šiandien aikštėje galėjo matyti Marijampolėje susirinkę žiūrovai.
„Nedaug trūko iki įvarčio. Pirmame kėlinyje pataikiau į komandos draugą. Rungtynės pozityvios, nepaisant rezultato. Stengėmės, parodėme akiai patrauklų futbolą. Komanda atidavė visas jėgas, kovojo vienas už kitą. Nepasisekė, laukiame kitų rungtynių“, – sakė 10-ąsias rungtynes atstovaujant rinktinei sužaidęs gynėjas.
Tituluočiausio visų laikų Kazachstano klubo gynėjas iš arti matė kaip kamuolys pasiųstas I.Pitto krito į lietuvių ginamus vartus. Paklaustas, kas nulėmė tokį netikėtą įvartį, Kipras teigė, kad futbole tokiais atvejais dažnai viską nulemia viena maža klaida.
„Man irgi jis pasirodė netikėtas. Jie per visas rungtynes ir turėjo vieną rimtesnę progą. Gal kažkiek kažkur padarėme vieną kitą klaidelę... Kartais futbole taip nutinka. Jie nieko nesusikūrė, gavo pirmą progą ir pelnė įvartį.
Reikėtų peržiūrėti tą epizodą, neprisimenu iš atminties, bet manau, kad kažkur nesusižiūrėjome, pametėme koncentraciją ir to užteko praleisti“, – situaciją apibūdino buvęs Anglijos „Premier“ lygos klubo „Brighton“ akademijos žaidėjas.
Lietuvos rinktinei turint ūgio pranašumą prieš varžovus, rungtynių metu nemažai buvo stengiamasi siųsti aukštus kamuolius baudos aikštelės link. Paklaustas, ar tai ir buvo pagrindinė lietuvių žaidimo įdėja, K.Kažukolovas paminėjo, kad tai nebuvo akcentuota prieš rungtynes, tačiau jų metu ši taktika veikė.
„Manau, kad pats pagrindinis dalykas buvo žaisti futbolą. Nebuvo būtino akcento siųsti kamuolius link Armando, ar Gyčio (Paulausko). Taip įšėjo, kad rungynių gale atsilikinėjome ir treneriai priėmė tokią taktiką. Manau, kad tai pasiteisino iki paskutinio žingsnio, kai reikia mušti“, – kalbėjo kuršėniškis.
Lietuvos rinktinė laiko ilsėtis po šių rungtynių neturės – jau pirmadienį, Bukarešte, lietuviai susitinka su grupės favorite Rumunija. Apie šias rungtynes kalbėjęs K.Kažukolovas sakė, kad komanda į Rumuniją važiuos tik su vienu tikslu – siekti pergalės.
„Mes esame profesionalai. Dvi dienas neliūdėsime ir galvų nenuleisime. Tokia yra mūsų duona – vienas rungtynes pralaimi, kitose iškovoji pergalę. Nuo rytojaus analizuosime Rumunijos komandą ir ten važiuosime laimėti“, – patikino gynėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.