Atrankos turnyro finale „Gintra“ turėjo pripažinti „Celtic“ pranašumą

2024 m. rugsėjo 7 d. 21:17
Lrytas.lt
Šeštadienį Saulės mieste įvyko lemiamos UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyro rungtynės. 3-ios atrankos grupės finale Lietuvos čempionė Šiaulių „Gintra“ sutiko galingą varžovą Glazgo „Celtic“.
Daugiau nuotraukų (1)
Iki paskutinės minutės kovojusios ir širdis aikštėje palikusios gintrietės 0:2 (0:1) turėjo pripažinti „Celtic“ futbolininkių pranašumą, kurios žengė į pagrindinį UEFA Čempionių lygos turnyrą.
Kovoje dėl 3-ios vietos grupėje Suomijos čempionės Kuopio „KuPS“ futbolininkės 6:0 nepasigailėjo Naujųjų Anėnų „Agarista CSF“ ekipos iš Moldavijos.
Finalas prasidėjo aktyviu ir fizišku žaidimu nuo pat pirmųjų akimirkų. Nors škotės iš karto metėsi į priekį gintrietės nesutriko ir atlaikė pirmąją varžovių puolimo bangą. Netrukus ir pačios geltonai juodos turėjo progą kontratakuoti, tačiau Tristos Searos perdavimas į baudos aikštelę adresato nesurado.
Glazgo ekipa aikštės šeimininkių gynybą pralaužė 21-ąją minutę, kai po tikslaus tolimo Shannon McGregor smūgio išvedė viešnias į priekį – 0:1.
28-ąją minutę rungtynių arbitrė paskyrė 11 metrų baudinį į šiauliečių vartus, bet sėkmingai reagavusi „Gintros“ vartininkė Liisa Tuomi atmušė smūgį ir neleido varžovėms padvigubinti skirtumo. Po pirmųjų 45 minučių rezultatas išliko nepakitęs – 0:1.
Antrajame kėlinyje su nauja energija ir įkvėpimu į aikštę žengusios Lietuvos čempionės įsidrąsino ir ėmė kurti progas prie oponenčių vartų. Vieną geriausių šansų 59-ąją susitikimo minutę turėjo Sphumelele Shamase, kurios smūgis galva praskriejo greta virpsto. Po kelių akimirkų Agnieška Kazarina prasiveržusi dešiniuoju kraštu pavojingai skersavo kamuolį, tačiau jis praskriejo per aukštai.
Audringo palaikymo iš tribūnų įkvėptos gintrietės ir toliau žaidė drąsiai bei išmušė iš vėžių škotes. Monica Hagstrom smūgiavo iš toli, bet varžovių vartininkė tam buvo pasiruošusi. Komandos kapitonė Algimantė Mikutaitė atsidūrusi varžovių baudos aikštelės atliko dar vieną smūgį, bet „Celtic“ vartininkė žaidė patikimai.
81-ąją minutę Škotijos čempionės pasinaudojusios gintriečių gynybine spraga pelnė antrąjį įvartį, kuris iš esmės nulėmė susitikimo baigtį – 0:2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.