Du Kanados atstovai už varžovų šnipinėjimą pašalinti iš olimpinių žaidynių

2024 m. liepos 26 d. 15:36
Lrytas.lt
Kanados moterų futbolo rinktinė įsivėlė į skandalą po to, kai paaiškėjo, kad praėjusią savaitę jos naudojo dronus tam, kad galėtų šnipinėti savo varžoves. Du komandos trenerių štabo nariai buvo pašalinti, o vyriausiasis treneris nusprendė pasitraukti atidarymo rungtynėse.
Daugiau nuotraukų (1)
Kanados olimpinis komitetas (COC) šį trečiadienį pranešė, kad Prancūzijos valdžios institucijos sulaikė neakredituotą Kanados pagalbinio personalo narį, kuris skraidino droną Naujosios Zelandijos treniruočių metu. Naujosios Zelandijos komitetas anksčiau buvo pateikęs skundą policijai, dėl ko buvo išaiškinti faktai.
Nuteistasis Joseph Lombardi – techninis analitikas, kuris yra Kanados komandos dalis, bet neturi oficialios akreditacijos Paryžiaus olimpinėms žaidynėms. J.Lombardi prisipažino, kad naudojo droną priešininkių trenerio nurodymams užfiksuoti.
„Pripažįstu, kad mano veiksmai buvo šiurkštus etikos pažeidimas. Labai apgailestauju, kad pažeidiau varžybų sąžiningumą ir atsiprašau visų nukentėjusių“, – teigiama pareiškime.
Bylą nagrinėjantis Sent Etjeno prokuroras Davidas Charmatzas nuteisė kaltinamąjį aštuoniems mėnesiams kalėti. Tiesa, kalėti kanadiečiui nereikės, jei nebus atlikti pakartotiniai nusikaltimai.
COC nusprendė pašalinti J.Lombardi iš Kanados olimpinės rinktinės ir nedelsiant išsiųsti jį atgal į Kanadą. Tokių pat priemonių buvo imtasi ir su trenerio asistente Jasmine Mander, kuri gavo pranešimą apie šnipinėjimą. Nors J.Mander neigė, kad yra susijusi su šiuo klausimu ir buvo atleista nuo bendrininkavimo, COC atribojo ją nuo komandos, kad išlaikytų pasitikėjimą savo komanda, sporto sąžiningumu ir etikos standartais.
Reaguodama į skandalą, vyriausioji trenerė Bev Priestman, Kanados rinktinę 2020 m. Tokijuje atvedusi iki aukso, nusprendė savo noru pasitraukti nuo atsarginių žaidėjų suolo pirmose rungtynėse su Naująja Zelandija.
„Nors aš asmeniškai nevadovavau susijusių asmenų veiksmams, bet kaip vyriausioji trenerė esu atsakingas už komandos elgesį. Atsiprašau Naujosios Zelandijos žaidėjų ir personalo. Ši situacija neatspindi mūsų puoselėjamų vertybių“, – teigė kanadiečių strategė.
Kanadietės rungtynes laimėjo rezultatu 2:1.
Kanadašnipinėjimasdronai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.