Rasistines skanduotes balsu plėšęs argentinietis užsitraukė „Chelsea“ klubo ir komandos draugų nemalonę

2024 m. liepos 18 d. 17:31
Lrytas.lt
Enzo Fernandezas ir Argentinos rinktinė naktį iš sekmadienio į pirmadienį triumfavo „Copa America“ finale. Po finalo triumfavęs Londono „Chelsea“ saugas „Instagram“ gyvoje transliacijoje rodė, kaip švenčia jų komanda, nepraleisdama progos ir sudainuoti rasistinės dainos.
Daugiau nuotraukų (2)
Argentiniečiai „Copa America“ finale po pratęsimo 1:0 įveikė Kolumbijos komandą ir apgynė čempionų trofėjų.
Švęsdamas iškovotą trofėjų „Chelsea“ saugas per „Instragram“ demonstravo, kaip Argentinos rinktinė mini titulą.
Šventės metu argentiniečiai užtraukė rasistinę skanduotę, nukreipta prieš Prancūzijos rinktinę ir jos lyderį Kylianą Mbappe.
„Jie žaidžia Prancūzijoje, bet jų tėvai yra iš Angolos. Jų mama yra iš Kamerūno, o tėvas yra iš Nigerijos. Tačiau jų pase parašyta – prancūzas“, – dainavo argentiniečiai.
Dainoje taip pat buvo naudojami paniekinami žodžiai nukreipti į Kylianą Mbappe, dėl jo santykių su translyčiu modeliu Ines Rau.
Transliacijos metu taip pat girdėjosi, kaip prie E.Fernandezo priėjęs vienas argentinietis pasiūlė nutraukti gyvą transliaciją.
Pasipiktinusi Prancūzijos futbolo federacija (FFF) pareiškė pateiksianti ieškinį dėl šio „rasinio ir diskriminacinio pobūdžio piktnaudžiavimo“. Pranešime spaudai FFF prezidentas Philippe'as Diallo griežtai pasmerkė Argentinos žaidėjų veiksmus ir paragino FIFA bei Argentinos futbolo asociaciją imtis atitinkamų veiksmų.
Taip pat pasirodė pranešimai, jog kartu su E.Fernandezu „Chelsea“ klube rungtyniaujantys prancūzai įsižeidė dėl tokios skanduotės.
Londono klube šiuo metu rungtyniauja 7 prancūzai – Axelis Disasi, Benoit‘as Badiashile, Wesley Fofana, Malo Gusto, Malangas Sarras, Lesley Ugochukwu ir Christopheris Nkunku.
Dalis prancūzų „Instagram“ tinkle nustojo sekti argentinietį, o vienas iš bendraklubių net ir viešai sukritikavo E.Fernandezą.
„Futbolas 2024 metais. Ciniškas rasizmas“, – situaciją komentavo W.Fofana.
„Apgailėtina“, – į Argentinos žaidėjų veiksmus sureagavo Prancūzijos rinktinės gynėjas Julesas Kounde.
E,Fernandezas „Instagram“ platformoje atsiprašė už savo veiksmus. Saugas teigė, kad buvo „pagautas Copa America euforijos“ ir tvirtino, kad išsakyti žodžiai „neatspindi jo charakterio ar įsitikinimų“.
Į situaciją nieko nelaukęs sureagavo ir „Chelsea“ klubas.
„Chelsea“ futbolo klubui visi diskriminacinio elgesio būdai yra visiškai nepriimtini. Didžiuojamės, kad esame įvairus klubas, kuriame laukiami žmonės iš visų kultūrų, bendruomenių ir tapatybių. Pripažįstame ir vertiname mūsų žaidėjo viešą atsiprašymą. Klubas pradėjo vidinę drausminę procedūrą“, – oficialiame pranešime skelbė Londono ekipa.
23-ejų E.Fernandezas 2023 metų sausio mėnesį už 121 mln. eurų iš Lisabonos „Benfica“ klubo prisijungė prie „Chelsea“ ekipos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.