Eros pabaiga: titulo nelaimėjęs G. Southgate'as traukiasi iš Anglijos rinktinės trenerio pareigų

2024 m. liepos 16 d. 13:13
Lrytas.lt
Su Anglijos futbolo rinktine dukart iš eilės Europos vicečempionu tapęs Garethas Southgate'as oficialiai atsistatydino iš vyriausiojo ekipos trenerio pareigų. Apie tai futbolo specialistas pranešė antradienį.
Daugiau nuotraukų (5)
Kartu su G.Southgate'o pasitraukimu baigiasi ir aštuonerius metus trukusi jo era – Anglijos rinkinei buvęs futbolininkas vadovavo nuo 2016-ųjų rudens.
Per savo vadovavimo laikotarpį anglas dukart atvedė Angliją į Europos futbolo čempionato finalą bei sykį pasiekė pasaulio pirmenybių pusfinalį.
Primename, kad šių metų Europos futbolo čempionato finale anglai 1:2 nusileido Ispanijos rinktinei.
„Man buvo didžiulė garbė žaisti už Anglijos futbolo rinktinę bei ją treniruoti. Man tai reiškė viską, atidaviau viską, ką galėjau.
Tačiau atėjo laikas pokyčiams ir naujam etapui. Sekmadienio finalas Berlyne prieš Ispanijos futbolo rinktinę buvo paskutinės mano, kaip Anglijos trenerio, rungtynės“, – teigė strategas.
Vadovaudamas Anglijos futbolo rinktinei G.Southgate'as prie šoninės linijos stovėjo 102 rungtynėse, o per jas iškovojo 61 pergalę, 24 kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė 17 pralaimėjimų.
Futbolo specialistas yra trečias visų laikų Anglijos rinktinės treneris pagal iškovotas pergales su šia ekipa.
G.Southgate'as iki šiol išlieka vieninteliu Anglijos strategu, kuriam pavyko atvesti savo nacionalinę komandą į Europos futbolo čempionato finalą – tą jam pavyko padaryti net du kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.