Favoritų etiketės nepateisinusi Prancūzija keliauja namo: istorinį įvartį pelnę ispanai – „Euro 2024“ finale

2024 m. liepos 9 d. 21:33
Lrytas.lt
Video
Visą mėnesį žiūrovus džiuginęs Europos futbolo čempionatas šią savaitę pasieks finišą. Antradienį Miunchene buvo žaidžiamas pirmasis turnyro pusfinalis, o jame kovėsi Ispanijos ir Prancūzijos rinktinės.
Daugiau nuotraukų (15)
Akistatą po atkaklios kovos laimėjo ir į finalą žengė Ispanijos rinktinė, kuri pranoko varžovus 2:1 (2:1).
Pusfinalio pradžia buvo Prancūzijos pusėje: nors ispanai atakavo, 9 min. Kylianas Mbappe kamuolį perdavė į baudos aikštę ir Kolo Muani smūgiu galva išvedė Prancūziją į priekį 1:0. 
Bet prancūzai ilgai nepirmavo: 21 min. puikiu smūgiu nuo virpsto kamuolį į vartus pasiuntė jauniausias mačo žaidėjas Lamine'as Yamalas.
Tai buvo jauniausio čempionato žaidėjo įvartis – L.Yamalui liepos 13 dieną sukaks tik 17 metų. 
Tačiau ir šis rezultatas „neužsibuvo“ – toliau atakuodami ispanai privertė Julesą Kounde netyčia pasiųsti kamuolį į savuosius vartus ir Ispanija 25 min. pirmavo jau 2:1. Tiesa, UEFA po kurio laiko įvartį įskaitė į ispano Dani Olmo sąskaitą.
Po trijų įvarčių mačo sparta sumažėjo ir komandos išėjo ilsėtis būtent easnt šiam rezultatui.
Po pertraukos prancūzai kaip įmanydami bandė išlyginti skaičius švieslentėje, tačiau Ispanijos futbolininkai demonstravo šaltakraujiškumą ir svarbiausiu metu kontroliavo kamuolį.
Mačo pabaigoje K.Mbappe turėjo puikią galimybę įmušti antrąjį Prancūzijos įvartį, tačiau puolėjo smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų.
Paskutinės mačo minutės priklausė ispanams: jie toliau „tampė už virvučių“ varžovus ir nuadėjus finaliniam švilpukui žengė į finalą.
Ispanija šių metų Europos futbolo čempionateo iškovojo vien tik pergales. Ji ne tik įveikė visas varžoves B grupėje – kroatus 3:0, italus – 1:0 ir albanus 1:0, aštuntfinalyje Sakartvelą – 4:1, bet ir ketvirtfinalyje po pratęsimo šeimininkę Vokietiją 2:1.
Negana to, ispanai iki šiol pirmavo tiek pagal įmuštų įvarčių skaičių – 11, tiek ir pagal atkovotus kamuolius – 230.
Taip pat ispanai gali pasigirti ir savo išskirtiniais žaidėjais.
Rungtynėse prieš Kroatiją debiutavęs puolėjas Lamine'as Yamalas buvo įrašytas į istoriją kaip jauniausias Europos futbolo čempionato žaidėjas, kuriam – vos 16 metų, o puolėjas Alvaro Morata tapo trečiuoju rezultatyviausiu turnyro žaidėju.
Europos futbolo čempionato finale Ispanija susikaus su Anglijos bei Nyderlandų poros nugalėtojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.