Atskleistas C. Ronaldo širdies pulsas žūtbūtinės baudinių serijos metu – skaičiai atima žadą

Portugalijos futbolo rinktinė ir šios komandos kapitonas Cristiano Ronaldo tęsia žygį Vokietijoje vykstančiame Europos futbolo čempionate. Pirmadienį portugalai dramatiškai įveikė turnyro aštuntfinalį, kai po 11 metrų baudinių serijos 3:0 (0:0 pagrindinis laikas ir pratęsimas) palaužė Slovėnijos futbolininkus.

C.Ronaldo baudinių serijos metu pademonstravo šaltakraujiškumą.<br>ELTA nuotr.
C.Ronaldo baudinių serijos metu pademonstravo šaltakraujiškumą.<br>ELTA nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>APF/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>APF/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>EPA/ELTA nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>EPA/ELTA nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>EPA-ELTA nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>EPA-ELTA nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>EPA/ELTA nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>EPA/ELTA nuotr.
C.Ronaldo baudinių serijos metu pademonstravo šaltakraujiškumą.
C.Ronaldo baudinių serijos metu pademonstravo šaltakraujiškumą.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jul 3, 2024, 6:42 PM, atnaujinta Jul 3, 2024, 6:44 PM

Portugalija turėjo puikią progą užbaigti dvikovą dar iki baudinių serijos – 115-ąją mačo minutę C.Ronaldo sulaukė galimybės išvesti savo rinktinę į priekį, tačiau jo smūgiuotą baudinį atrėmė įspūdingai į 39-erių portugalo smūgį sureagavęs Slovėnijos vartininkas Janas Oblakas.

Po šio netaiklaus smūgio C.Ronaldo apsipylė ašaromis, o vizualinis žaidėjo portretas leido suprasti, kad jis paniro į emocinę krizę.

Vis dėlto svarbiausiu metu Portugalijos rinktinės kapitonas buvo itin ramus, o tą įrodo jo širdies rimtą matuojantis daviklis.

C.Ronaldo visų rungtynių metu dėvėjo specialų „WHOOP“ dirželį, kuris parodo žaidėjo širdies rimtą. Šio prietaiso pagalba buvo galima įsitikinti, kad lemiamos baudinių serijos metu portugalas pademonstravo neįtikėtiną šaltakraujiškumą.

Visai neseniai ašarose skendęs futbolininkas pradėjo Portugalijos rinktinės smūgių seriją, o „WHOOP“ prietaisas tuo metu pademonstravo neįtikėtinus skaičius – C.Ronaldo pulsas buvo vos apie 100 dūžių per minutę.

Įdomiausia, kad net viename iš labiausiai įtemptų akistatos momentų tai buvo pats žemiausias futbolininko užfiksuotas rodiklis per visas rungtynes.

Ne ką mažiau įdomu buvo sekti kaip keičiasi C.Ronaldo širdies rimtas ties kiekvienu baudinių serijos momentu. Pavyzdžiui, kai antrąjį baudinį realizavo Bruno Fernandesas, C.Ronaldo širdies ritmas fiksavo 125 dūžius per minutę.

Tuo metu prieš trečiąjį ir pergalingu tapusį Bernardo Silvos smūgį Portugalijos rinktinės kapitono pulsas šoktelėjo iki 170 smūgių per minutę.

„Permainingos emocijos. Pradžioje – begalinis liūdesys, vėliau – džiaugsmas. Futbolas visada atneša neišpasakytų akimirkų, taip būna visada. Buvo šansas išvesti komandą į priekį, bet mano smūgį atrėmė J.Oblakas.

Visus metus nebuvau praspyręs baudinio, o kai man šio įvarčio reikėjo labiausiai, varžovus išgelbėjo J.Oblakas. Jaučiuosi ir liūdnas ir laimingas tuo pat metu, o svarbiausia, kad žengėme į priekį, komanda to nusipelnė. Mūsų vartininkas žaidė tiesiog puikiai“, – po pergalės kalbėjo C.Ronaldo.

Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje portugalai susikaus su Prancūzijos rinktine.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.