Portugalijos herojumi per kelias minutes tapęs D. Costa: „Aš kasdien save žudau dirbdamas“

2024 m. liepos 2 d. 13:51
Lrytas.lt
Portugalijos futbolo rinktinė antradienį iškovojo kelialapį į Europos čempionato ketvirtfinalį, o neabejotinu aštuntfinalio herojumi tapo vartų sargas Diogo Costa.
Daugiau nuotraukų (9)
Portugalai atkrintamųjų varžybų starte po baudinių serijos palaužė Slovėnijos rinktinę.
Rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis, o baudinių serijoje portugalai varžovus pranoko 3:0, tad nebejotinu herojumi tapo nugalėtojų vartininkas.
„FC Porto“ klube rungtyniaujantis D.Costa atrėmė visus 3 varžovų 11 metrų baudinius ir padovanojo savo rinktinei pergalę.
„Taip, tai buvo labai apylygės rungtynės prieš komandą, kuri atidavė visas jėgas gynyboje ir tai darė labai gerai. Mano nuomone, tai yra sunkiausios rungtynės, nes ilgai negaunu paliesti kamuolio. Tuomet aš tiesiog sutelkiau dėmesį į baudinių seriją ir tam išeikvojau visą savo energiją.
Pirmiausia labai džiaugiuosi galėdamas padėti komandai. O šią pergalę skiriu savo šeimai, kuri yra mano atrama“, – po rungtynių kalbėjo vartų sargas.
D.Costa savo komandą įspūdingai gelbėjo ir pratęsimo metu. 115-ąją minutę viduryje aikštelės suklupęs Pepe prarado kamuolį ir Benjaminas Šeško išskubėjo vienas link varžovų vartų.
Slovėnui tereikėjo įveikti vartininko gynybą, tačiau D.Costa sugebėjo atlaikyti smūgį ir taip pradėjo fenomenalų pasirodymą.
Po rungtynių portugalas neslėpė, jog tai buvo geriausia jo, kaip futbolininko, naktis.
„Kaip aš jums sakau, tai yra papildoma motyvacija iš mano pusės, darbo niekada netrūks, – teigė D.Costa. – Aš kasdien save žudau dirbdamas ir tikėdamas savimi ir tai yra, dėkoju savo šeimai, kuri mane paliko. Tai buvo rungtynės, kuriose galėjau labiausiai padėti savo komandai ir būtent į tai esu susikoncentravęs.“
Ketvirtfinalio etape portugalai susitiks su Prancūzijos rinktine. Rungtynės vyks liepos 5 dieną, o jų eigą gyvai galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.