Pirmąją mačo minutę įvartį įmušę ir įsibėgėję turkai iš čempionato dramatiškai išmetė Austriją

2024 m. liepos 2 d. 21:02
Lrytas.lt
Antradienio vakarą Austrijos ir Turkijos rinktinės žaidė paskutinį aštuntfinalio etapo mačą. Ir šioje poroje sulaukta savotiškos sensacijos: po dviejų MerHido Demiralio įvarčių turkai prasiskynė kelią į ketvirtfinalį, įveikę austrus 2:1 (1:0). Po šios akistatos paaiškėjo visos 8 rinktinės, kurios grumsis ketvirtfinalyje. Austrams pasitikėjimo nesuteikė ir nesena patirtis: prieš čempionatą per kontrolines rungtynes jie net 6:1 sutriuškino Turkiją.
Daugiau nuotraukų (14)
Paskutintysis aštuntfinalis prasidėjo visiškai netikėtai: po kampinio lygiai 1 minutę įvartį iš kelių metrų atstumo įmušė  turkas Merhidas Demiralis. Tad akistata įsibėgėjo jau pirmaujant Turkija 1:0.
Austrai turėjo kelis šansus išlyginti rezultatą, bet jiems nepasisekė to padaryti pirmame kėlinyje. Kaip ir turkams, kurie iš esmės neturėjo daugiau itin gerų šansų pasižymėti.
 Į vartus per 45 min. buvo pataikyta tik kartą, kai buvo pelnytas įvartis, o daugiau ekipos šioje statistikoje nepasižymėjo. 
Antrojo kėlinio pradžioje austrai turėjo mažiausiai du šansus pelnyti įvartį, bet ir vėl blogas išpildymas neleido jiems išlyginti rezultatą. Bet įvartis jau sirpo.
Kitą vertus, nemuši tu, muša tau. Po dar vieno kampinio tas pats M.Demiralis galva įmušė antrąjį savo įvartį ir turkai pasiuntė austrus į nokdauną – 2:0.
Supratę, kad atsidūrė itin blogoje situacijoje, austrai suskubo mušti bent pirmąjį įvartį ir tai padarė 66 min. – perdavimą baudos aikštėje uždarė Michaelis Gregoritchas. Ir intriga atgijo.
Nuo 72-osios minutės austrai tiesiog apsigyveno turkų pusėje, nors galingas lietus neleido itin sėkmingai atakuoti.
Jau per teisėjo pridėtą laiką austrai turėjo puikią galimybę išpėšti lygiąsias, tačiau puikiai sužaidė Turkijos rinktinės vartininkas ir palaidojo austrus.
iš viso austrai per mačą į vartų pusę smūgiavo 20 kartų, o turkai – vos 6. Į vartus dabar jau su čempionatu atsisveikinusi austrija pataikė 5, o turkai – tris ir du iš kų buvo įvarčiai.
Nors Austrijai nestigo iššūkių sunkioje D grupėje, kurioje žaidė kartu su Prancūzija, Nyderlandais ir Lenkija, ši komanda sugebėjo nustebinti.
Jie ne tik atsitiesė po pralaimėjimo prieš prancūzus 0:1, bet dar ir tapo savo grupės lyderiais. Austrai nepaliko šansų lenkams 3:1 ir susitvarkė su olandais 3:2.
Pasiekti pergalę šio antradienio rungtynėse Austrijai buvo ypač svarbu, kadangi dar niekuomet anksčiau perkopti aštuntfinalio barjero jiems nebuvo pavykę.
Tačiau Turkija bnuvo taip pat nepėsčia – nors paskutiniuose dviejuose Europos čempionatuose rinktinė savo pasirodymą baigė dar grupių etape, neverta pamiršti ir 2008 m. turnyro. Tąkart turkai vokiečiams nusileido tik pusfinalyje.
Savo F grupėje turkai pradžioje susitvarkė su Sakartvelu 3:1, beviltiškai pralaimėjo Portugalijai 0:3 ir po to atsitiesė įveikdama Čekiją 2:1 – galutinėje įskaitoje ji buvo antra.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.