Išvengė fiasko: portugalai laimėję baudinių seriją išsigelbėjo prieš slovėnus

2024 m. liepos 1 d. 21:46
Lrytas.lt
Portugalijos futbolo rinktinei pavyko išvengti fiasko Europos futbolo čempionato aštuntfinalyje. Pagrindiniam laikui pasibaigus be įvarčių 0:0, portugalai baudinių serijoje 3:0 palaužė Slovėnijos futbolininkus.
Daugiau nuotraukų (67)
Pirmajame kėlinyje inciatyva pilnai priklausė Portugalijos rinktinei, tačiau labai pavojingų progų sukurti nepavyko.
Kelis kartus portugalui Cristiano Ronaldo nepavyko pasiekti kamuolio bandant smūgiuoti su galva, o kartą jo smūgiuotas laisvas smūgis praskriejo šalia vartų.
Antrojo kėlinio pradžioje portugalai kūrė vieną progą po kitos, tačiau visos pastangos buvo bevaisės ir įpusėjus antrajam kėliniui Roberto Martinezo auklėtiniai sulėtino tempą.
Visgi prieš pagrindinio laiko pabaigą Portugalijos rinktinę dar kartą pabandė iškovoti pergalę, tačiau slovėnų vartų sargas Janas Oblakas sugebėjo atlaikyti pavojingą C.Ronaldo smūgį.
104-ąją minutę portugalai turėjo auksinę progą išsiveržti į priekį. Vanja Drkušičius baudos aikštelėje nugriovė Diogo Jotą ir teisėjas paskyrė baudinį į slovėnų vartus. Visgi Portugalijos rinktinės žvaigždei, C.Ronaldo nepavyko realizuoti baudinio ir rezultatas liko lygus 0:0.
115-ąją minutę sėkmė jau lydėjo Portugalijos komandą. Viduryje aikštelės suklupęs Pepe prarado kamuolį ir Benjaminas Šeško išskubėjo vienas link varžovų vartų. Slovėnui tereikėjo įveikti vartininko gynybą, tačiau Diogo Costa sugebėjo atlaikyti smūgį.
Baudinių serijoje D.Costa tikru Portugalijos herojumi. Vartų sargas atlaikė visus 3 baudinius, tuo tarpu C.Ronaldo, Bruno Fernandesas ir Bernardo Silva realizavo savo smūgius ir leido portugalams švęsti.
Ketvirtfinalyje portugalai susitiks su Prancūzijos rinktine.
Portugalai savo grupėje surinkę 6 taškus užėmė 1-ąją vietą, o slovėnai su 3 taškais liko 3-oje pozicijoje.
Pasirodymai grupių etape
Portugalija 2:1 Čekija, Portugalija 3:0 Turkija, Portugalija 0:2 Sakartvelas
Slovėnija 1:1 Danija, Slovėnija 1:1 Serbija, Slovėnija 0:0 Anglija
„Slovėnai į kitą etapą žengė taip tyliai, nepastebėtai, be jokių skambių pergalių, tai ir tokių įžvalgų mažiau apie juos yra. Žaidžia tokį mažesnių rinktinių futbolą – kovingą, gynyba paremtą futbolą ir visi žaidėjai dirba. Jiems pavyko patekti į kitą etapą, bet manau taip savo maksimumą ir pasiekė.
Portugalai dar tikrai turi nepanaudoto rezervo. Kažkur nugirdau įžvalgą, su kuria tikrai sutinku, jog „Manchester City“ žaidėjai savo rinktinėse neatrodo taip gerai, kaip žaidžia savo klube. Tikiuosi, kad būtent jie pradės šviesti ir kartu su Bernardo Silva, visa Portugalijos rinktinė atrodys geriau ir jie žengs į ketvirtfinalį“, – apžvelgdamas dvikvoą lrytas.lt portalui kalbėjo K.Uzėla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.