Belgai kraunasi lagaminus – Prancūzijos futbolininkai paskutinėmis minutėmis pagriebė bilietą į ketvirtfinalį

2024 m. liepos 1 d. 18:31
Lrytas.lt
Pirmadienį Diuseldorfe santykius aiškinosi dvi futbolo galiūnės – Prancūzija ir Belgija. Po atkaklios, varginančios ir kietos prancūzai šventė pergalę 1:0 (0:0) ir žengė į 2024 metų Europos futbolo čempionato ketvirtfinalį.
Daugiau nuotraukų (25)
Pirmos pavojingos progos teko laukti ilgiau nei pusvalandį laiko. 34-ąją minutę po Juleso Kounde perdavimo į baudos aikštelę Marcusas Thuramas atliko smūgį su galva iš kelių metrų, tačiau kamuolys skriejo šalia virpsto.
Kraujo skonį pajutę prancūzai kėlinį užbaigė spausdami varžovus, tačiau įvarčio pasiekti nesugebėjo ir pertrauką komandos pasitiko rezultatui esant lygiam 0:0.
Antrojo kėlinio pradžioje prancūzai pratęsė dominavimą aikštėje ir per kelias minutes Aurelienas Tchouameni, M.Thuramas ir K.Mbappe susikūrė pavojingas progas, tačiau nuo šturmo atsilaikę belgai išlaikė vartus sausus.
Galiausiai 85-ąją minutę prancūzai įveikė Belgijos gynybą. Randalas Kolo Muani baudos aikštelėje atliko smūgį į vartus. Atrodė, kad vartininkui pavyks jį atremti, tačiau gynėjas Janas Vertonghenas bandydamas sulaikyti smūgį pakeitė kamuolio skriejimo kryptį ir prancūzai išsiveržė į priekį.
Per likusį laiką belgų atakos buvo bevaisės ir Prancūzijos rinktinė iškovojo kelialapį į kitą etapą.
Poros nugalėtojai ketvirtfinalyje susitiks su Portugalijos ir Slovėnijos rungtynių nugalėtojais.
Abi rinktinės grupių etape užėmė antrąsias vietas. Prancūzai surinko 5 taškus, o belgai 4.
Pasirodymai grupių etape
Prancūzija 1:0 Austrija, Prancūzija 0:0 Nyderlandai, Prancūzija 1:1 Lenkija
Belgija 0:1 Slovakija, Belgija 2:0 Rumunija, Belgija 0:0 Ukraina
„Belgai labai nuvylė. Po anglų, grupių etape tai buvo antra rinktinė, kuri labiausiai nuvylė savo žaidimu. Dažnai atrodydavo, jog dalis komandos žaidžia sau. Nebuvo ramybės, harmonijos, jokio užtikrintumo.
„Prancūzai galbūt nerodė savo geriausio futbolo, bet tuo pačiu nežaidė jie kažkokio prasto futbolo. Vis tiek, čempionatus dažniausiai laimi komandos, kurių forma iš lėto kyla turnyro metu. Prancūzai tikrai dar turi neišnaudotų resursų. Tačiau žiūrint į belgų žaidimą, nemanau, kad prancūzai turės didesnių problemų“, – apžvelgdamas porą lrytas.lt portalui kalbėjo K.Uzėla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.