Tapo aiškios visos Europos čempionato aštuntfinalio poros – žinomas ir rinktinių kelias čempionų taurės link

Trečiadienį Vokietijoje F grupės mačais baigėsi Europos futbolo čempionato pirmojo etapo kovos, po kurių paaiškėjo 16 rinktinių, kurios tęs akistatas dėl čempiono titulo ir galimi keliai jo link.

Vokietijos futbolo rinktinė.<br>EPA-ETLA nuotr.
Vokietijos futbolo rinktinė.<br>EPA-ETLA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2024, 12:30 AM, atnaujinta Jun 27, 2024, 10:01 AM

Pirmąsias vietas savo grupėse užėmė Vokietija (A), Ispanija (B), Anglija (C), Austrija (D), Rumunija (E) ir Portugalija (F), antri liko šveicarai (A), italai (B), danai (C), prancūzai (D), belgai (E) bei turkai (F). Visos šios komandos gavo tiesioginį kelialapį į aštuntfinalius.

Tuo tarpu dar keturios rinktinės, kurios kovos aštuntfinaliuose, paaiškėjo tik pasibaigus visoms kovoms ir išrikiavus visas šešias trečiąsias vietas užėmusias komandas pagal taškus, įvarčių skirtumus ar net Europos čempionato atrankos reitingą.

Jomis tapo Nyderlandai (D grupė), Sakartvelas (F grupė), Slovakija (E grupė) ir Slovėnija (C grupė).

Nepasisekė Kroatijai (B grupė) ir Vengrija (B grupė), kurios liko už brūkšnio. Dar apmaudžiau buvo Ukrainai, kuri užėmė 4 vietą su 4 taškais, tačiau aplenkė jais savo grupėse 2 taškus turėjusią Kroatiją ir 3 taškus – Vengriją.

Tad po visų grupių kovų aštuntfinalyje grumsis šios poros: Ispanija – Sakartvelas, Vokietija – Danija, Portugalija – Slovėnija, Prancūzija – Belgija, Rumunija – Nyderlandai, Austrija – Turkija, Anglija – Slovakija ir Šveicarija – Italija.

Ketvirtfinalyje susitiks Ispanijos – Sakartvelo ir Vokietijos – Danijos porų laimėtojai, taip pat Portugalijos – Slovėnijos, Prancūzijos – Belgijos porų laimėtojai, Rumunijos – Nyderlandų ir Austrijos – Turkijos porų laimėtojai bei Anglijos – Slovakijos ir Šveicarijos – Italijos porų laimėtojai.

Aštuntfinaliai bus žaidžiami birželio 29-30 ir liepos 1-2 dienomis.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.