Po truputį sveiksta: širdį veriančiame epizode atsidūrusiam vengrui atlikta operacija Futbolininką aplankė rinktinės nariai

2024 m. birželio 25 d. 17:42
Lrytas.lt
Sekmadienį įvykusiame „Euro 2024“ mače tarp Vengrijos ir Škotijos rungtynių aptemdė šiurpus epizodas, kurio metu vengrų žaidėjas Barnabas Varga susidūrė su varžovų vartininku, susmuko be sąmonės ir galiausiai paaiškėjo, kad jam lūžo kaukolė. Po kelių dienų paaiškėjo, kad futbolininkui buvo sėkmingai atlikta operacija, o antradienį B.Varga ligoninėje aplankė Vengrijos rinktinės atstovai.
Daugiau nuotraukų (4)
Futbolininko širdies draugė Laura Skrapits, kuri matė B.Varga nelemtą incidentą, atskleidė, kad jam buvo atlikta operacija.
Socialiniuose tinkluose taip pat paplito nuotrauka, kurioje B.Varga antradienį ligoninėje aplankė Vengrijos rinktinės vyriausiasis treneris, jo personalas ir komandos draugas.
Primename, kad mačą prieš škotus vengrai laimėjo 1:0, o B.Varga traumą patyrė 69-ąją rungtynių minutę.
Išsigandę komandos draugai neslėpė ašarų, o 29-erių futbolininko gyvybę gelbėti pradėjo šalia jo atsidūrę medikai. Dėl šio šiurpaus momento akistata buvo sustabdyta apie 10 minučių.
Medikai bei savanoriai audeklais uždengė ant vejos likusį futbolininką, o medikai jam toliau suteikė pirmąją pagalbą. Po kiek laiko stadione pasigirdo plojimai, o B.Varga neštuvais buvo išgabentas iš stadiono.
Sekmadienio naktį Vengrijos futbolo federacija pasidalino žiniomis apie žaidėjo būklę.
„B.Varga būklė yra stabili. Futbolininkas šiuo metu yra vienoje iš Štutgarto miesto ligoninių. Vos tik atsinaujinus informacijai, mes jus apie tai informuosime“, – pranešė Vengrijos futbolo vadovybė.
Tuo metu Vengrijos rinktinės treneris po dvikovos patikino, kad futbolininkui lūžo kaukolė
„Turime žinių, kad jo būklė yra stabili. Žinome, kad jam lūžo veido kaulas. Kol kas nėra aišku, ar prireiks operacijos, bet akivaizdu, kad šiame Europos čempionate jis nebežais“, – teigė teigė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.