Kroatijos nesėkmę sugerti nesugebėjęs L. Modričius: „Futbolas žiaurus. Bet iš kur teisėjas tas 8 minutes ištraukė?“

Pirmadienį savo šansą gauti tiesioginį kelialapį į Europos futbolo čempionato aštuntfinalį itin skaudžiai prarado kroatai, kurie per teisėjo pridėtą 8-ąją minutę praleido įvartį ir sužaidė lygiosiomis su Italija 1:1. Po šio dūrio kroatams paaiškėjo galutinė B grupės komandų rikiuotė. Tiesioginius bilietus į aštuntfinalį nuskynė pirmąją vietą užėmusi Ispanija bei antroje vietoje likusi Italija. „Karštąją“ trečiąją vietą ir tik teorinį kvietimą į atkrintamuosius mačus turi Kroatija, ketvirtąją – Albanija.

L.Modričius pasižymėjo įvarčiu.<br>EPA-ELTA nuotr.
L.Modričius pasižymėjo įvarčiu.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2024, 8:46 AM, atnaujinta Jun 25, 2024, 9:11 AM

Jau paskaičiuota, kad kroatų šansai patekti į kitą varžybų etapą sudaro tik 2,65 procento.

Dvikova buvo kur kas sėkmingesnė pradžioje kroatams, kurie turėjo vieną tašką ir pergalės atveju apeitų tris taškus turėjusią Europos čempionę Italiją. Tiesa, ir su Kroatijos įvarčiu buvo šiokia tokia tragedija.

Kroatai 53 min. gavo galimybę mušti 11 metrų baudinį, kai italų gynėjas sužaidė baudos aikštėje ranka.

Bet ekipos kapitonas Luka Modričius nesugebėjo pergudrauti italų vartininko. Atrodė, kad nebus pasinaudota geru šansu.

Toliau atakavę kroatai 55-ąją min. surengė kitą ataką, kurioje tas pats L.Modričius, pirmasis prišoko prie vartininko atmušto kamuolio ir išvedė ekipą į priekį.

38-erių kroatas tapo vyriausių visų laikų Europos futbolo čempionatuose pasižymėjusiu žaidėju.

Vis dėlto pačioje rungtynių pabaigoje italams pavyko išlyginti rezultatą: herojumi tapo Mattia Zaccagni. Jis įvartį įmušė aštuntąją pridėto laiko minutę ir nustūmė krotus į trečiąją vietą.

„Nežinau ką pasakyti. Futbolas kartais yra žiaurus ir tai yra dar vienas to įrodymas. Taip jau yra.

Nenusipelnėme to praleisto įvarčio. Nežinau, iš kur teisėjas surado tas 8 pridėtas minutes. Kai pralaimi, jokia paguoda nepadės. Futbolas yra žiaurus ir mes patys tai patyrėme. Gaila, kad nepavyko iškovoti pergalės ir patekti į kitą etapą.

Teoriškai dar galime praeiti toliau, bet mums niekada nesusiklosto geriausi scenarijai. Praėjusias rungtynes 95-ąją minutę pralaidome, dabar 98-ąją...

Norėčiau žaisti amžinai, bet tikriausiai ateis laikas, kai teks galiausiai pakabinti sportbačius ant vinies. Aš žaisiu toliau, tik nežinau, kiek dar ilgai.“, – kalbėjo Kroatijos rinktinės kapitonas.

Jam antrino ir Kroatijos ekipos treneris Zlatko Daličius.

„Tos 8 minutės, žinoma, turėjo įtakos rezultatui. Nežinau, iš kur teisėjas suskaičiavo šias 8 papildomas minutes. Jau penkis metus kalbu apie UEFA ir FIFA elgesį, bet niekas neklauso, o aš atrodau juokingai. Mes visi esame nereikšmingi, palyginus su tomis organizacijomis, ir viskas, ką sakau, yra žodžiai, išmesti į vėją.

Na, negalėjo būti tų aštuonių papildomų minučių. Juk kiek turėjo būti pražangų ir žaidimo sustabdymų, kad sukauptų tiek laiko, – niršo Kroatijos rinktinės treneris.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.