Po šiurpaus susidūrimo – žinia apie vengro B. Varga būklę: žaidėjui lūžo kaukolė

2024 m. birželio 24 d. 00:37
Lrytas.lt
Sekmadienį vykusiose Europos futbolo čempionato A grupės rungtynėse kovėsi Vengrijos ir Škotijos rinktinės. Įspūdingą pergalę pasiekę vengrai paskutinę dvikovos minutę 1:0 palaužė varžovus, bet po rungtynių visos mintys skriejo ne apie šią pergalę, o apie antrajame kėlinyje įvykusį epizodą.
Daugiau nuotraukų (8)
69-ąją min. Vengrijos rinktinės futbolininkas Barnabas Varga susidūrė su varžovų vartininku ir be sąmonės krito ant stadiono vejos.
Išsigandę komandos draugai neslėpė ašarų, o 29-erių futbolininko gyvybę gelbėti pradėjo šalia jo atsidūrę medikai. Dėl šio šiurpaus momento akistata buvo sustabdyta apie 10 minučių.
Medikai bei savanoriai audeklais uždengė ant vejos likusį futbolininką, o medikai jam toliau suteikė pirmąją pagalbą. Po kiek laiko stadione pasigirdo plojimai, o B.Varga neštuvais buvo išgabentas iš stadiono.
Sekmadienio naktį Vengrijos futbolo federacija pasidalino žiniomis apie žaidėjo būklę.
„B.Varga būklė yra stabili. Futbolininkas šiuo metu yra vienoje iš Štutgarto miesto ligoninių. Vos tik atsinaujinus informacijai, mes jus apie tai informuosime“, – pranešė Vengrijos futbolo vadovybė.
Tuo metu Vengrijos rinktinės treneris po dvikovos patikino, kad futbolininkui lūžo kaukolė
„Turime žinių, kad jo būklė yra stabili. Žinome, kad jam lūžo veido kaulas. Kol kas nėra aišku, ar prireiks operacijos, bet akivaizdu, kad šiame Europos čempionate jis nebežais“ – teigė teigė treneris.
Plačiau apie sekmadienio „Euro 2024“ rungtynes galite skaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.