Neštuvus stvėrusi „Liverpool“ žvaigždė liko nusivylusi paramedikų lėtumu: „Kam nelaimių metu rūpi protokolai? UEFA pateikė atsaką

2024 m. birželio 24 d. 13:51
Lrytas.lt
Papildyta
Sekmadienį futbolo bendruomenė sulaikė kvapą. Vėlyvą vakarą Štutgarte vykusiose Europos čempionato rungtynėse tarp Vengrijos ir Škotijos (1:0) rinktinių šiurpią traumą patyrė vengras Bernabas Varga.
Daugiau nuotraukų (6)
29-erių futbolininkas antrajame kėlinyje susidūrė su škotų vartininku ir krito ant žemės be sąmonės.
Vos tik įvykus šiai nelaimei Vengrijos rinktinės futbolininkai bei akistatos teisėjai skubiai ragino paramedikus gelbėti sąmonės netekusio žaidėjo.
Vis dėlto prie jo gydytojai atskubėjo ne iškart – neštuvus ir kitą įrangą nešę specialistai supykdė Vengrijos futbolininkus – šie nieko nelaukė patys griebė neštuvus ir įrangą bei bėgdami ją pristatė į škotų baudos aikštelę, kurioje gulėjo sužeistasis B.Varga.
„Liverpool“ ekipai atstovaujantis vengras Dominikas Szoboszlai'us buvo vienas iš tų žaidėjų, kuris prisidėjo prie skubesnės rinktinės bičiulio pagalbos suteikimo operacijos.
Jis taip pat buvo vienas iš pirmųjų žaidėjų, kuris rėkdamas teisėjo prašė kuo skubiau stabdyti dvikovą ir kviesti medikus į aikštę.
„To nelinkėčiau niekam. Labai tikiuosi, kad B.Varga viskas bus gerai. Tiesą sakant, nelabai suprantu, kaip veikia šie protokolai. Kam apskritai rūpi tie protokolai tokių nelaimių metu? Kodėl nebuvo leidžiama bėgti ir kuo skubiau atnešti neštuvų?
Visi mūsų žaidėjai kaip galėdami ragino paramedikus paskubėti ir stengėsi padėti gabenti įrangą, aš pats tempiau neštuvus. Tokiu momentu jokie protokolai nėra svarbūs“, – po akistatos kalbėjo D.Szoboszlai'us.
Kiek vėliau į pasirodžiusią kritiką sureagavo ir UEFA atstovai.
„Kvalifikuota medikų komanda laukė šalia aikštės, o joje pasirodė tik gavus leidimą, kaip nurodo protokolas.
Medikai dirbo profesionaliai ir jų atliktas darbas buvo padarytas taip, kaip yra reikalaujama“, – rašė UEFA.
B.Varga neštuvais buvo išneštas iš aikštės, o 29-erių žaidėjui pavyko atgauti sąmonę.
Kiek vėliau Vengrijos futbolo federacija pranešė, kad Budapešto klube rungtyniaujančio futbolininko būklė yra stabili, tiesa, jam lūžo kaukolė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.