Įspūdingai pergalę išplėšę vengrai ją skyrė nelaimės ištiktam rinktinės draugui: „Kovojome už jį“

2024 m. birželio 24 d. 08:02
Lrytas.lt
Sekmadienį vykusiose Europos futbolo čempionato rungtynėse saldžią pergalę paskutinę akistatos minutę iškovojo Vengrijos futbolininkai. Vengrai dešimtąją antrojo kėlinio minutę „ištraukė šiaudą“ ir išplėšė pergalę 1:0 prieš Škotiją.
Daugiau nuotraukų (13)
Mačą laimėję vengrai pakilo į trečiąją A grupės lentelės vietą, kuri išsaugo galimybes prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.
Rungtynių herojumi tapo Kevinas Csobothas, kuris įmušė pergalingą įvartį po Rolando Sallai perdavimo.
Vis dėlto rungtynės vengrams buvo paženklintos ne tik saldžiu laimėjimu.
69-ąją min. Vengrijos rinktinės futbolininkas Barnabas Varga susidūrė su varžovų vartininku ir be sąmonės krito ant stadiono vejos.
Išsigandę komandos draugai neslėpė ašarų, o 29-erių futbolininko gyvybę gelbėti pradėjo šalia jo atsidūrę medikai.
Dėl šio šiurpaus momento akistata buvo sustabdyta apie 10 minučių. Medikai bei savanoriai audeklais uždengė ant vejos likusį futbolininką, o medikai jam toliau suteikė pirmąją pagalbą. Po kiek laiko stadione pasigirdo plojimai, o B.Varga neštuvais buvo išgabentas iš stadiono.
Sekmadienio naktį Vengrijos futbolo federacija pasidalino žiniomis, kad žaidėjo būklė yra stabili, o treneris patikino, kad futbolininkui lūžo kaukolė.
„Tai buvo šiurpi akimirka. Po šio momento tęsėme rungtynes ir kovojome už jį, nes labai norėjome laimėti. Šią pergalę skiriame jam“, – po akistatos kalbėjo rezultatyvų perdavimą atlikęs R.Sallai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.