Nyderlandų treneris teigia, kad teisėjai „apvogė“ jo rinktinę: „Pažiūrėkite tą epizodą“

2024 m. birželio 22 d. 08:45
Lrytas.lt
Penktadienį vykusiose Europos futbolo čempionato rungtynėse tarp Nyderlandų ir Prancūzijos rinktinės netrūko aistrų – akistata baigėsi lygiu rezultatu 0:0, o vienintelis mačo metu įmuštas įvartis nebuvo įskaitytas po teisėjų sprendimo skirti nuošalę.
Daugiau nuotraukų (22)
69-ąją min. Xavi Simonsas puikiu smūgiu pasiuntė kamuolį į apatinį vartų kampą. Visgi šoninis teisėjas iškėlė vėliavėlę reiškiančią nuošalę.
Nyderlandų futbolininkų užsipultas teisėjas netrukus kreipėsi ir į vaizdo peržiūros teisėjus (VAR) bei paprašė jų pagalbos įvertinti šį momentą.
Teisėjai nustatė, kad nuošalėje stovėjęs Denzelis Dumfriesas nors ir nelietė kamuolio, bet trukdė vartininkui Mike‘ui Maignanui reaguoti į smūgį. Pateikdami tokius argumentus arbitrai priėmė sprendimą neįskaityti įvarčio ir rezultatas išliko nepakitęs.
Tokiu sprendimu nusivylęs liko ir Nyderlandų rinktinės treneris Ronaldas Koemanas, kuris po dvikovos teigė, kad šis įvartis buvo įmuštas legaliai.
„Tai buvo įvartis, kuris turėjo būti įskaitytas. Taip, D.Dumfiresas buvo nuošalėje, bet pažiūrėkite į tą epizodą – jis nė kiek netrukdė vartininkui.
Žaidėjo buvimas šalia nieko nepakeitė – po tokio smūgio vartininkas net nereagavo į skriejantį kamuolį ir negalėjo nieko padaryti, kad jis būtų sustabdytas“, – kalbėjo futbolo specialistas.
Tašką su dvikovoje su prancūzais iškovojusi Nyderlandų rinktinė savo sąskaitoje šiuo metu turi keturis taškus ir dalinasi pirmąją-antrąją pozicijomis su Prancūzija.
Primename, kad į kitą etapą tiesiogiai keliaus dvi geriausiai pogrupyje pasirodžiusios komandos.
Vilčių nepraras ir trečioje pozicijoje likusi rinktinė, tiesa, jai gali išlikti grėsmė atsidurti už atkrintamųjų varžybų borto, nes jos rezultatai bus lyginami su kitų grupių trečiose vietose likusiomis ekipomis (pateks keturios geriausios trečiąją vietą užėmusios šešių grupių komandos).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.