Triuškinama Portugalijos pergalė buvo pažymėta priešininkų nelaime – turkams liko griebtis už galvų

2024 m. birželio 22 d. 18:47
Lrytas.lt
Vokietijoje vykstančiame Europos futbolo čempionate tęsiasi karštos grupių etapo kovos. Šeštadienio pavakarę veiksmas kėlėsi į F grupę, kurioje dėl antrosios pergalės kovėsi Turkijos ir Portugalijos rinktinės.
Daugiau nuotraukų (28)
Pergalę šventė ir dar tris taškus į savo sąskaitą įsirašė užtikrintą pergalę 3:0 (2:0) iškovoję Portugalijos futbolininkai. Ši pergalė portugalams garantavo vietą kitame varžybų etape.
Ši akistata vyko Dortmundo mieste.
Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių stadione užvirė karšta kova – tiek portugalai, tiek ir turkai turėjo pavojingų situacijų. Vis dėlto pirmosiomis minutėmis įvarčiais susikurtų progų paversti komandoms nepavyko.
Įvarčių sąskaita buvo atidaryta 21-ąją min., o to „kaltininku“ tapo portugalas Bernardo Silva, kuris po puikaus perdavimo baudos aikštelėje pasižymėjo galingu smūgiu ir išvedė Portugaliją į priekį.
28-ąją min. Turkijos futbolininkus ištiko nelaimė – komanda „prasileido“ itin apmaudų įvartį – gynėjas Sametas Akaydinas atliko perdavimą atgal vartininkui, o pastarasis į jį nesureagavo ir kamuolys nuriedėjo tiesiai į vartų tinklą. Rezultatas tapo 2:0.
Po šalto rungtynių starto turkai bandė priminti apie save – rengė atakas prie Portugalijos rinktinės vartų, bet nieko pavojingo per pirmąjį kėlinį jie nesukūrė.
Po pertraukos Portugalija net neketino sustoti – 56-ąją min. po grubios Turkijos rinktinės klaidos gynyboje dviese prieš vartus atsidūrė Cristiano Ronaldo bei B.Fernandesas.
Portugalijos rinktinės kapitonas nepagailėjo perdavimo jau šiose rungtynėse sykį pasižymėjusiam ekipos draugui ir pastarasis įmušė antrąjį savo įvartį bei padidino Portugalijos pranašumą iki 3:0.
Likusioje akistatos dalyje portugalai kontroliavo jų tempą bei pasiekė užtikrintą pergalę.
Tiek Portugalija, tiek ir Turkija Europos futbolo čempionatą pradėjo pergalėmis. Portugalai po itin atkaklios kovos mačo pabaigoje 2:1 palaužė Čekiją. Tuo metu turkai 3:1 susitvarkė su Sakartvelo rinktine.
Kiek anksčiau šeštadienį buvo sužaistos ir kitos F grupės rungtynės – jose kovėsi Sakartvelo ir Čekijos rinktinės.
Dvikova baigėsi kovingomis lygiosiomis – ekipos pasidalino po tašką ir sužaidė lygiosiomis 1:1.
Primename, kad į kitą etapą tiesiogiai keliaus dvi geriausiai pogrupyje pasirodžiusios komandos.
Vilčių nepraras ir trečioje pozicijoje likusi rinktinė, tiesa, jai gali išlikti grėsmė atsidurti už atkrintamųjų varžybų borto, nes jos rezultatai bus lyginami su kitų grupių trečiose vietose likusiomis ekipomis (pateks keturios geriausios trečiąją vietą užėmusios šešių grupių komandos).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.