Dar vienas „Euro 2024“ skandalas: po Albanijos žaidėjo įžeidžiančių skanduočių – UEFA tyrimas

2024 m. birželio 21 d. 12:01
Lrytas.lt
Albanijos vyrų futbolo rinktinės žaidėjas Mirlindas Daku atsiprašė, kuomet jis buvo užfiksuotas su savo šalies sirgaliais skanduodamas įžeidžiančias skanduotes į serbų pusę.
Daugiau nuotraukų (2)
Futbolininkas per megafoną šaukė: „Velniop Makedoniją ir velniop Serbiją!“.
M.Daku „žinutę“ pasiuntė po to, kai Albanijos rinktinė sužaidė lygiosiomis 2:2 su kroatais ir po to, kai UEFA buvo pradėjusi du tyrimus dėl sirgalių elgėsio. Į tokį sportininko poelgį Hamburge pažvelgs varžybų etikos ir disciplinos inspektorius.
Taip pat buvo pradėtas atskiras tyrimas dėl „potencialaus rasizmo ir/arba diskriminacijos iš sirgalių pusės“ B grupės mače.
„Kaip ir kiekvienas futbolininkas, tokiuose momentuose emocijos yra visai kitame lygyje, kur tik žmonės aikštelėje gali tai suprasti. Po mačo prieš kroatus pasijaučiau įžeistas, o tam įtakos ir pačios rungtynės.
Aš jaučiu moralinę ir profesinę naštą prašyti atleidimo iš tų žmonių, kurie pasijautė įskaudinti“, – „Instagram“ paskyroje rašė M.Daku.
Serbijos futbolo federacija ketvirtadienį grasino pasitraukti iš „Euro 2024“ tuo atveju, jeigu UEFA nesiims veiksmų prieš sirgalius, kurie tribūnose skandavo itin įžeidžias skanduotes serbų atžvilgiu.
Po M.Daku „pasirodymo“ serbai kreipėsi į UEFA generalinį sekretorių Theodore‘ą Theodoridį, kur prašė sankcionuoti Albanijos ir Kroatijos rinktines.
Plačiau apie serbų norą palikti Europos futbolo čempionatą skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.