Lietuvius į Japoniją traukia ir futbolas: V. Slivka pasirašė sutartį su aukščiausios lygos klubu

Lietuvos vyrų futbolo rinktinės saugas Vykintas Slivka turi naują karjeros stotelę. Futbolininkas pasuko į Japoniją, kur pasirašė sutartį Tosu „Sagan“ klubu.

 Vykintas Slivka<br>Elvio Žaldario nuotr.
 Vykintas Slivka<br>Elvio Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2024, 1:16 PM, atnaujinta Jun 20, 2024, 1:19 PM

29-erių futbolininko klubas šiuo metu žaidžia aukščiausioje Japonijos „J1 League“ lygoje, tačiau šiuo metu užima 18-ą vietą ir yra arti to, kad iškristų į antrąjį pirmenybių divizioną.

„Sveiki visi, aš esu Vykintas Slivka, bet prašau mane vadinti Viki! Labai džiaugiuosi tapdamas „Sagan“ ekipos dalimi“, – klubo sirgaliams prisistatė V.Slivka.

Pastaruosius du sezonus lietuvis rungtyniavo Graikijoje, kur gynė „Lamia“ ekipos garbę. 33-ejų futbolininkas prie sėkmingų Graikijos klubo rezultatų prisidėjo 6 įvarčiais ir 2 rezultatyviais perdavimais per 33 mačus. Primename, kad „Lamia“ Graikijos pirmenybėse liko šeštoje vietoje.

Pernai Japonijoje „Sagan“ užėmė 14-ąją vietą.

Primename, kad Japonija – vis labiau lietuvių mėgstamas kraštas. Krepšinio sekcijoje kitą sezoną aukščiausiose šalies pirmenybėse varžysis Tokijo „Alvark“, kurioje trenerių štabe dirbs Dainius Adomaitis ir Evaldas Beržininkaitis, o žaidėjų korpuse rungtyniaus Artūras Gudaitis.

Antroje Japonijos krepšinio lygoje savo karjerą tęsia ir Rapolas Ivanauskas, kuris naujajame sezone žais Fukušimos „Firebons“ ekipoje.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.