Jaunąjį talentą pagyręs J. Nagelsmannas atkreipė dėmesį į sirgalius: „Mūsų užduotis – leisti jiems svajoti“

Vokietijos vyrų futbolo rinktinė ir toliau galingai žygiuoja Europos čempionate. Juliano Nagelsmanno auklėtiniai trečiadienį 2:0 susitvarkė su Vengrijos vienuolike, o po mačo specialistas teigė, kad jų tikslas – kad gimtinėje vykstančiame čempionate vokiečių sirgaliai kaip įmanoma ilgiau svajotų. Specialistas taip pat pagyrė savo jaunąjį auklėtinį.

 Julianas Nagelsmannas<br> EPA-ELTA nuotr.
 Julianas Nagelsmannas<br> EPA-ELTA nuotr.
Jamalis Musiala<br>EPA-ETLA nuotr.
Jamalis Musiala<br>EPA-ETLA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 20, 2024, 8:54 AM

Štutgarte vykusiame mače vokiečiai susitvarkė su vengrais ir užsitikrino bilietą į kitą etapą, o šalies nacionalinės rinktinės Vairininkas J.Nagelsmannas džiaugėsi sirgalių sukurta atmosfera, kur Štutgarto stadionas talpina net beveik 55 tūkstančius futbolo aistruolių.

„Stadione garsas buvo neįtikėtinas. Tai leidžia pajusti nerealias emocijas, – po mačo kalbėjo vokiečių specialistas. – Tai mums padeda, nors gali būti sunku patikėti, nes mūsų komandoje žaidžia ypač patyrę ir sėkmingi žaidėjai. Bet tokia atmosfera kažką su tavimi padaro.“

„Mūsų užduotis – leisti sirgaliams svajoti“, – pridūrė J.Nagelsmannas.

Vengrams įvarčius mušė du vokiečių futbolininkai – 22 minutę pasižymėjo 21-erių štutgartietis Jamalis Musiala, o 67 rungtynių minutę šeimininkų persvarą padvigubino Ilkay‘us Gundoganas.

Jaunąjį šalies talentą pagyrė ir J.Nagelsmannas.

„Jis turėtų žaisti it būdamas mažesnėje aikštelėje. Nesvarbu, kur tai bebūtų – Vokietijoje ar Anglijoje. Jis turėtų žaisti futbolą su savo draugais ir neturėtų galvoti apie jokį spaudimą, nes jis yra puikus žaidėjas“, – teigė specialistas.

Vokiečių vairininkas taip pat pažvelgė į komandos progresą per pastaruosius metus.

„Buvo momentų, kur mes turėjome kentėti, bet tai parodo mūsų visą brandos procesą. Spalio mėnesį mes nebūtume laimėję 2:0. Šitame lygyje turime išlikti stabilūs. Vengrai mums buvo nepatogūs varžovai, bet mes išlikome stabilūs visą mačą. Pradžiai mes turime laimėti tokį mačą, ką mes sugebėjome ir padaryti“, – teigė specialistas.

Paskutinis grupių etapo mačas vokiečių laukia birželio 23 dieną, kuomet grupių etapą jie uždarys rungtynėmis prieš Šveicarijos rinktinę.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.