Briuselio miesto valdžios teigimu, Belgijos ir Izraelio futbolo rungtynių priimti „neįmanoma“

2024 m. birželio 19 d. 20:33
Rugsėjį įvyksiančias Belgijos ir Izraelio futbolo rungtynių būtų „neįmanoma organizuoti“ dėl saugumo sumetimų, trečiadienį pareiškė miesto valdžia.
Daugiau nuotraukų (1)
Pabrėždama „padėtį Vidurio Rytuose“, kur šiuo metu Gazoje vyksta Izraelio karas su „Hamas“, miesto valdžia perspėjo, kad, priėmus Izraelio futbolo rinktinę, galėtų „kilti didelių demonstracijų ir priešpriešinių demonstracijų“.
Atsisakydama priimti futbolo rungtynes, Belgijos sostinė pasakė, kad toks viešas renginys keltų pavojų „žiūrovų, žaidėjų, Briuselio gyventojų ir policijos saugumui“.
Su Belgijos saugumo agentūromis jau keletą mėnesių tariamasi dėl galimybės rugsėjo 6 d. Karaliaus Bodueno stadione surengti šias Tautų lygos rungtynes.
Gazoje prasidėjus Izraelio ir „Hamas“ karui, kurį sukėlė spalio 7 d. teroristiniai išpuoliai Izraelyje, protestuojant prieš konfliktą ir palestiniečių civilių žudymą, Europos šalyse, įskaitant Belgiją, nuvilnijo Palestiną palaikančių demonstracijų banga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.