Serbų vartus pramušęs J. Bellinghamas: „Esu pasiruošęs padaryti viską, kad komanda laimėtų“

2024 m. birželio 17 d. 08:21
Lrytas.lt
Anglijos vyrų futbolo rinktinė pergalingai pradėjo Europos futbolo čempionatą Vokietijoje, o vienintelio rungtynių įvarčio autorius Jude‘as Bellinghamas teigė, kad jis yra pasiruošęs padaryti viską, jog Anglijos rinktinė laimėtų, o kartu ir pažvelgė į dvejopą jo šalies reakciją į rinktinės žaidimą.
Daugiau nuotraukų (1)
Sekmadienio vakarą anglai 1:0 įveikė Serbijos vienuolikę ir sėkmingai pradėjo „Euro 2024“ Vokietijoje.
Anglijos rinktinės žvaigždė teigė, kad šiose rungtynėse buvo ir gerų, ir blogų momentų, tačiau esmė – negalvoti apie negatyvą.
„Manau, kad tam tikrais rungtynių momentais gerai judėjome su kamuoliu, turėjome būti agresyvūs, bet, manau, jog žaidėme neblogai. Anglijoje žmonės mėgsta tirštinti spalvas ir labiau žiūrėti pernelyg neigiamai. Manau, kad taip bus ir po pirmųjų mūsų rungtynių. Mače prieš serbus tikrai buvo gerų momentų. Svarbiausiai, kad mes pasiimtume teigiamus ir neigiamus dalykus bei pernelyg daug apie blogus dalykus negalvotume“, – sakė futbolininkas.
„Buvo momentų, kur mes turėjome ginti savo vartus. Kiekvienose šio Europos čempionato rungtynėse, kur man teko stebėti, komandos turėjo gerai dirbti gynyboje.
Kaip ir sakiau – visada yra negatyvi reakcija, kai mes žaidžiame. Mes turime išlikti ramūs, turime analizuoti savo žaidimą ir eiti į priekį. Mes kartais kentėjome, bet mes tikrai turėjome gerų momentų puolime“, – tęsė jaunoji Anglijos rinktinės žvaigždė.
J.Bellinghamas vienintelį rungtynių įvartį pelnė po Bukayo Saka perdavimo į baudos aikštelę, kur galiausiai 13-ąją rungtynių minutę galva sėkmingai smūgiavo į vartus.
„Tai buvo puikus komandinis darbas. Visi gerai judėjome ir perdavėme kamuolį į priekį. Madride įpratau atakuoti vartus tinkamu laiku, o tokie momentai padeda komandai laimėti. Esu labai laimingas.
Aš pernelyg neatsimenu savo įvarčio (šypsosi – red.). Aš prisimenu, kad pamačiau kamuolį, mano akys užsidegė ir tiesiog norėjau atakuoti vartus. Po to aš nejaučiau jokio kontakto.
Kaip ir esu sakęs anksčiau – esu pasiruošęs padaryti viską, kad komandos, kuriose žaidžiu, laimėtų. Esu tą pasiruošęs daryti ypač Anglijos rinktinėje, kur mūsų dar laukia septynerios rungtynės. Labai svarbus įvartis ir labai svarbi pergalė“, – teigė 20-ies Anglijos talentas.
Mačą apibendrinęs Anglijos vairininkas Garethas Southgate‘as teigė, kad tokia rungtynių patirtis, kokią jo auklėtiniai gavo mače su serbais, buvo gera.
„Manau, kad pirmoje pusėje žaidėme gerai, judinome kamuolį ir išnaudojome turėtas progas. Turėjome įmušti ir antrąjį įvartį, nes turėjome ne vieną progą. Antroje mačo dalyje neblogai kontroliavome kamuolį. Per pirmąsias 45 minutes išnaudojome labai daug energijos, kas lėmė, kad antroje susitikimo pusėje turėjome gintis kiek giliau.
Bet... mes turėjome parodyti kitą savo veidą, jog galiausiai mačą baigtume pergalingai ir nepraleidę varžovų įvarčio. Būtent tai leidžia mūsų komandai pajausti papildomą pasitikėjimą. Tai buvo gera patirtis, per kurią mes praėjome“, – sakė Anglijos rinktinės vyriausiasis treneris G.Southgate‘as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.