Sensacingas rezultatas Europos čempionate: belgai pripažino Slovakijos pranašumą

2024 m. birželio 17 d. 18:38
Lrytas.lt
Europos futbolo čempionato E grupėje ir toliau vyksta nenuspėjami dalykai. Vieni iš turnyro favoritų – Belgijos futbolininkai 0:1 (0:1) pripažino Slovakijos pranašumą!
Daugiau nuotraukų (18)
Slovakai jau 7-ąją minutę išsiveržė į priekį. Belgai grubiai suklydo šalia savo vartų ir baudos aikštelėje kamuolį gavęs Jurajus Kucka atliko galingą smūgį į vartus. Vartininkas Koenas Casteelsas sugebėjo kamuolį atmušti prieš save, tačiau pirmasis prie jo suskubo Ivanas Schranzas, kuris ir pelnė įvartį.
Likusio pirmojo kėlinio metu pavojingesnes progas kūrėsi Belgijos futbolininkai, tačiau lemiamoje atakos fazėje Domenico Tedesco auklėtiniams pritrūko tikslumo.
56-ąją minutę Romelu Lukaku išlygino rezultatą, tačiau po VAR peržiūros paskelbta, jog belgas stovėjo nuošalėje. Slovakija ir toliau pirmauja 1:0.
86-ąją minutę R.Lukaku dar kartą pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, tačiau dėl žaidimo ranka antrą kartą belgų įvartis nebuvo įsikaitytas.
Per likusį laiką belgai nieko pavojino nebesugebėjo sukurti ir pripažino varžovų pranašumą.
Slovakijos rinktinė pirmą kartą šalies istorijoje sugebėjo patiesti Belgijos futbolininkus.
Belgai po pralaimėjimo sieks atsistatyti dvikovoje prieš Rumuniją, o slovakams iššūkį mes Ukrainos rinktinė.
Ši akistata buvo žaidžiama Frankfurto mieste.
Primename, kad kiek anksčiau vykusiose E grupės rungtynėse kovėsi Ukrainos ir Rumunijos rinktinės. Šios rungtynės baigėsi kiek netikėta rumunų pergale 3:0.
Į kitą etapą tiesiogiai keliaus dvi geriausiai pogrupyje pasirodžiusios komandos.
Vilčių nepraras ir trečioje pozicijoje likusi rinktinė, tiesa, jai gali išlikti grėsmė atsidurti už atkrintamųjų varžybų borto, nes jos rezultatai bus lyginami su kitų grupių trečiose vietose likusiomis ekipomis.
Vakarinėse pirmadienio rungtynėse (22 val.) vyks D grupės kova tarp Prancūzijos ir Austrijos rinktinių. Akistatos eigą taip pat galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.