Greitą įvartį pelniusi Anglija galiausiai iškrapštė pergalę prieš serbus

2024 m. birželio 16 d. 21:44
Lrytas.lt
Paskutiniame Europos futbolo čempionato sekmadienio mače santykius C grupėje aiškinosi favorite vadinama Anglija ir tamsiuoju arkliuku tituluojama Serbija. Anglai jau 13-ąją minutę pelnė įvartį, o per likusią mačo dalį abi komandos turėjo realių galimybių pakeisti rezultatą – vis dėlto Anglija šiaip ne taip išlaikė minimalią persvarą ir nugalėjo 1:0 (1:0).
Daugiau nuotraukų (15)
Anglai nuo mačo pradžios pradėjo spausti serbus ir bandė kuo greičiau įmušti įvartį. Pagal kamuolio kontrolę Angijos rinktinė ją valdė 76 proc. laiko. Ir jau 13 min. Jude'as Bellinghamas „uždarė“ perdavimą į baudos aikšte smūgiu galva ir jo ekipa pirmavo 1:0.
Po šio įvarčio anglų iniciatyva baigėsi ir komandos labiau žaidė aikštės viduryje. Po pirmojo kėlinio tapo aišku, kad serbai į vartus smūgiavo du kartus, o anglai – tik tą kartą, kai ir buvo pelnytas įvartis.
Antrame kėlinyje serbai labiau atakavo, tačiau Harry Kane'as 78 min. vos nepelnė įvarčio – jo smūgiuotas kamuolys galva atsitrenkė į skersinį.
Abi ekipos į vartus pataikė panašiai – anglai – 3 kartus, serbai – 2.
Pastarąjį kartą abi rinktinės žaidė kontrolinį mačą 2003 metais ir tada anglai įveikė serbus 2:1.
Anglijos rinktinė laikoma viena stipriausių šio čempionato komandų. Negana to, beveik visi rinktinės žaidėjai rungtyniauja stipriausioje pasaulyje „Premier“ lygoje.
Anglijos rinktinė yra daugiausiai Europos čempionate mačų žaidusi komanda – net 38, tačiau nė karto nebuvo nugalėtoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.