Pirmosios lygiosios čempionate: danai ir slovėnai išsiskyrė taikiai, o įvartį pelnė praėjusiame turnyre iš mirties nagų ištrauktas Ch. Eriksenas

2024 m. birželio 16 d. 18:46
Lrytas.lt
Video
Europos futbolo čempionato C grupėje pirmieji savo dvikova žaidė Slovėnijos ir Danijos futbolininkai. Antrąkart Europos pirmenybėse kovoję slovėnai nesugebėjo sukurti stebuklo – pirmą kartą per septynis tarpusavio mačus nurungti Daniją. Pirmieji įvartį pelnę danai nesugebėjo išlaikyti persvaros ir ekipos išsiskyrė taikiai 1:1 (1:0). Danams įvartį pelnė praėjusiame čempionate iš mirties nasrų ištrauktas – stadione sustojus širdžiai – Christianas Eriksenas.
Daugiau nuotraukų (15)
Pirmasis įvartis krito jau 17-ąją minutę, o jį po gražaus perdavimo smūgių vartininko aikštėje pelnė žinomas Danijos rinktinės žaidėjas ir kapitonas Christianas Eriksenas.
Būten šiam futbolininkui praįjusiame čempionate mače su Suomija sustojo širdis aikštėje, jį gelbėjo medikai. Atsigavęs po mirtino pavojaus Ch.Eriksenas nebaigė karjeros ir dabar kovoja „Manchester United“ klube.
Antrame kėlinyje kur kas aktyviau žaidė slovėnai, o danai bandė pagauti oponentus kontratakose. Tačiau tai buvo labiau siekis gintis, o ne pulti. O Slovėnija pradėjo spausti danus, kelis kartus galėjo pelnyti įvartiį ir jis galiausiai vis dėlto krito 77 min.
Galingu smūgiu iš 15 metrų nuotolio įvartį įmušė Erikas Janža. Tai buvo jo trečiasis įvartis atstovaujant nacionalinei komandai.
Slovėnija turnyre žaidžia po 24 metų pertraukos – pirmą ir paskutinį kartą iki tol slovėnai varžėsi 2000 metų pirmenybėse ir jų metu neiškovojo nė vienos pergalės. Maža to – Slovėnija nė karto nebuvo įveikusi Danijos komandos.
Slovėnai atrankoje į Europos čempionatą žaidė grupėje kartu su danais, kur abi rinktinės surinko po tiek pat taškų – 22, tačiau danai išvykoje sužaidė 1:1, o namie nugalėjo 2:1.
Danija jau žino, ką reiškia nugalėti – 1992 metais, gavusi netikėtą bilietą į čempionatą vietoj kariavusios Jugoslavijos, rinktinė sugebėjo laimėti pirmenybes, o praėjusiame „EURO 2020“ ekipa pasiekė pusfinalį, kur nusileido Anglijai
Tuo tarpu Danijos komandoje įspūdį kuria tai, kad net 11 rinktinės futbolininkų žaidžia Anglijoje. Ryškiausia šios ekipos žvaigždė – saugas Christianas Eriksenas, žaidžiantis „Manchester United“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.