Anglijos sirgaliai sugalvojo, kaip įžeisti vokiečius: pasinaudojo vaikiška dainele

2024 m. birželio 16 d. 12:03
Lrytas.lt
Anglijos futbolo sirgaliai nepaiso griežtų Vokietijos policijos įsakymų nedainuoti prieštaringos skanduotės per Europos čempionatą.
Daugiau nuotraukų (1)
Sekmadienį Gelzenkircheno „Veltins“ arenoje Anglijos futbolo rinktinė pradės savo žygį Europos pirmenybių C grupėje prieš Serbijos ekipą.
Siekiant pažaboti galimą smurto protrūkį per šias rungtynes yra įspėjami ne tik anglai, tačiau ir serbai: tikinama, jog į varžybas atvyksta apie 500 serbų „ultrų“, o turnyro rengėjai patobulino taisykles, o viena iš jų skelbia, jog į rungtynes bus įleidžiami sirgaliai, kurie yra blaivūs arba po patikros įpūs 0,5 promilės alkoholio.
Tačiau Vokietijos policija nežino kaip uždrausti Anglijos rinktinės sirgaliams nedainuoti vokiečius žeidžiančios vaikiškos dainelės „10 vokiečių bombonešių“, kurioje kalbama apie Antrąjį pasaulinį karą.
Šioje dainoje skamba žodžiai: „skrido 10 vokiečių bombonešių“ ir kiti – „bet Anglijos pajėgos juos numušė. Žemyn“. Bandoma įteigti aliuziją, kad anglai susitvarkys ir su vokiečių komanda, ją „numuš“.
Kaip rašo „The Telegraph“, Gelzenkircheno policijos viršininkas Peteris Bothas tikino, kad jo pavaldiniai nepuls čiaupti burnų anglams: „Aš jiems pasakyčiau taip: nebūkite kvailiais. Jei jie dainuos tą dainą, aš negaliu to pakeisti. Vokietijoje tai nėra baudžiama laisvės atėmimu. Vis dėlto tikiuosi, kad visi įstatymų besilaikantys futbolo gerbėjai tiems „dainininkams“ aiškiai sakys mieste ar stadione: „baikite, apsiraminkite su tomis nesąmonėmis“.
Policijos vadovas supranta, kad sporte vyksta konkurencija, tačiau neverta maišyti sporto su įžeidimais.
„Žinau, ir visi žmonės Vokietijoje supranta, kad tarp Anglijos ir Vokietijos jau ne vieną dešimtmetį vyksta sportinė konkurencija. Tačiau svarbu pasakyti, kad konkurencija yra sportinė ir jokia kita. Mūsų šalys buvo ir tebėra sąjungininkės daugiau nei septynis dešimtmečius ir tos skanduotės nėra geras dalykas“.
Vis dėlto sekmadienį policija konstatavo, kad imsis veiksmų prieš kiekvieną, kuris dainuos „dešimties vokiečių bombonešių“ dainą arba atliks nacių sveikinimus – pažadėjo dideles baudas pažeidėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.