Netikėtai mirė namie nukritęs Anglijos „Millwall“ ekipos ir Juodkalnijos rinktinės vartininkas Matija Sarkičius

2024 m. birželio 15 d. 15:53
Lrytas.lt
Video
26 metų Juodkalnijos futbolo rinktinės vartininkas Matija Sarkičius, 2023 metų rugpjūtį prisijungęs prie Anglijos „Wolverhampton“ ekipos ir praėjusį sezoną sužaidęs 33 rungtynes bei persikėlęs į antrojo pagal pajėgumą anglų diviziono „Milwall“ klubą, šeštadienį rastas negyvas namie.
Daugiau nuotraukų (1)
Juodkalnijos futbolo asociacija (FSCG) pranešė, kad M.Sarkičius staiga mirė šeštadienio rytą, o vietinė žiniasklaida praneša, kad jis griuvo savo bute Budvoje ir neatsikėlė.
Pastarąjį kartą savo savo šalies rinktinėje jis žaidė birželio 5 dieną draugiškose rungtynėse su Belgija, kur Europos čempionato dalyvė įveikė juodkalniečius 2:0.
Juodkalnijos futbolo federacija apibūdino M.Sarkičių kaip „mylimą nacionalinės rinktinės narį“ ir „amžinai besišypsantį vaikiną“.
„Jo ankstyva mirtis sukėlė didelį skausmą tiek Sarkičių šeimai, tiek ir futbolo bendruomenei“, – priduriama pranešime.
Dabartinis velionio klubas „Millwall“ išplatino pranešimą, kad ši žinia „visiškai sugniuždė ekipos narius“.
Grimsbyje gimęs M.Sarkičius savo futbolininko kelią pradėjo Belgijos „Anderlecht“ vaikų ir jaunimo komandose, po to persikėlė į Angliją ir prisijungė prie Birmingamo „Aston Villa“ klubo sistemos.
Prieš persikėlimą į „Wolverhampton“ 2020-siais, jis buvo skolintas „Wigan“, „Stratford Town“, „Havant & Waterlooville“ ir „Livingston“ komandoms.
„Matija prie mūsų akademijos prisijungė 2015 metais ir klube praleido penkerius metus, per tą laiką debiutavo Juodkalnijos rinktinėje, o išvyko 2020 metų vasarą. Visų klubo narių mintys ir užuojauta šiuo nepaprastai liūdnu metu yra su jo šeima ir draugais“, – pranešimą išplatino „Aston Villa“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.