Per kėlinį tris įvarčius kroatams įmušę ispanai sukūrė ir istorinį faktą – ekipoje žaidė jauniausias čempionatų futbolininkas

2024 m. birželio 15 d. 18:47
Lrytas.lt
Video
Europos futbolo čempionate šeštadienį pirmąjį savo B grupės mačą Berlyne žaidė Ispanijos ir Kroatijos ekipos. Nors buvo tikėta, kad akistata vyks itin atkakliai, tačiau viskas išsisprendė per vieną kėlinį: ispanai per 45 min. pelnė 3 įvarčius ir galiausiai laimėjo 3:0 (3:0). Šioje dvikovoje kovojo jauniausias čempionatų žaidėjas, o kroatai nesugebėjo realizuoti 11 metrų baudinio.
Daugiau nuotraukų (21)
Šis mačas tapo ir istoriniu, nes į aikštę nuo pirmojo kėlinio išbėgo Lamine'as Yamalas, kuris tapo visų laikų jauniausiu čempionato žaidėju – jam šeštadienį buvo 16 metų ir 338 dienos.
Jis perėmė jauniausio žaidėjo titulą iš praėjusiame čempionate Lenkijos rinktinėje žaidusio Kacpero Kozlowskio, kuriam debiutavus pirmenybėse buvo 17 metų ir 246 dienos.
Įvarčio šioje dvikovoje teko laukti pusvalandį: po kroatų klaidos kamuolį gavęs Alvaro Morata nubėgo daugiau kaip 30 metrų, išbėgo vienas prieš vartininką ir pelnė įvartį.
Vos tik pasidžiaugę įvarčiu ispanai  32 min. ir vėl sveikino savo ekipos žaidėją: Fabiana Ruizas baudos aikštėje suklaidino net tris gynėju ir pasiuntė kamuolį į Kroatijos ekipos vartus. Tad ispanai pirmavo per kelias gerai sužaistas minutes 2:0.  
Aprimus aistroms jau atrodė, kad abi komandos laukia pertraukos, bet per pridėtą laiką ir trečiasis įvartis įkrito į varžovų vartus: perdavimą į baudos aikštę „uždarė“ Dani Carvajalis ir rezultatas tapo jau triuškinantis 3:0.
78-ąją min. kroatai turėjo šansą sušvelninti rezultatą, nes mušė 11 metrų baudinį. Tačiau Bruno Petkovičius nepergudravo ispanų vartininko, o įvartį pelnė tik po komandos draugų perdavimo. Bet VAR sistema konstatavo, kad į baudos aikštę kroatai įbėgo anksčiau, nei mušė B.Petkovičius ir įvartį atšaukė.
Šios komandos buvo susitikusios 2020 metų Europos čempionato atkrintamosiose aštuntfinalio akistatose ir tuomet per pratęsimą ispanai įveikė kroatus 5:3.
Iš viso šios rinktinės tarptautinėje arenoje kovojo 10 kartų ir penkiose pergalę šventė ispanai, tris kartus – kroatai ir dukart maai baigėsi lygiosiomis. Ispanai įmušė 20 įvarčių, o kroatai – 12.
Be šių komandų grupėje kovoja dėl dviejų kelialapių į atkrintamuosius mačus Italija ir Albanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.