UEFA bosas svajoja sugrąžinti rusų jaunimą į turnyrus: „Jiems sakoma, kad mes jų nekenčiame“

Europos futbolo sąjungos (UEFA) prezidentas Aleksandras Čeferinas šiomis dienomis pasisakė už leidimą Rusijos jaunimo komandoms ir rinktinėms dalyvauti tarptautinėse varžybose.

UEFA prezidentas A. Čeferinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A. Čeferinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2024, 9:04 PM

Slovėnijos futbolo funkcionierius aiškino, kad dėl priverstinos atskirties šalyje agresorėje jaunoji futbolininkų karta auklėjama neapykantos jausmu visam likusiam pasauliui, jos gyvenimas yra persmelktas propagandos, tad būtina keisti šią situaciją.

Tokią nuomonę apie Rusijos futbolą išreiškė A.Čeferinas interviu Vokietijos naujienų agentūrai DPA, o ją paskelbė „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ leidinio internetinis portalas.

Europos futbolo sąjungos vadovas skundėsi, kad su rusais susijusi situacija Europoje yra labai baisi, taip pat jis pridūrė, kad rusai, kurie „dar neturi teisės balsuoti savo šalyje“, turi būti grąžinti į UEFA turnyrus. Neva, jie tokiu būdu pakeis savo požiūrį į pasaulį ir tuomet galės išreikšti poziciją Rusijoje.

„Kodėl visa ta situacija aplink Rusiją ir Rusijos futbolą turėtų kristi ant vaikų pečių, kurie dar negali balsuoti savo šalyje? Šiai dienai jų grąžinti į futbolo šeimą neįmanoma, nes kai kurios šalių asociacijos yra stipriai spaudžiamos jų vyriausybių.

Dar kartą sakau: Rusijoje vaikai yra auklėjami po dideliu propagandos presu ir visų pirma sakoma, kad mes – Europa – jų nemylime, mes jų nekenčiame ir nepriimame.

Tačiau jei tie rusų jaunieji futbolininkai atvažiuotų į Europą ir sutiktų su 15–16 metų bendraamžiais iš Vokietijos, Slovėnijos ar kitų šalių, tai jie pamatytų, kad šiuo metu viskas yra kitaip.

Šiai dienai rusų jaunimas auklėjamas su neapykanta mums. Visa ši situacija yra bauginanti.“

UEFA ir toliau reitinguoja Rusijos futbolo komandas ir rinktines, nepaisant jų pašalinimo iš turnyrų dėl Rusijos sukelto karo prieš Ukrainą.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.