Po prasitęsusio titulų bado – Lietuvos rinktinės žaidėjų liūdesys: „Praleidome kažkokį stebuklingą įvartį“

2024 m. birželio 12 d. 07:16
Pijus Pacevičius
Lietuvos futbolo rinktinės titulų badas tęsiasi – jau septintą kartą iš eilės nelaimėta Baltijos taurė. Šį kartą lietuviai turnyro finale, po 11 metrų baudinių serijos, buvo palaužti Estijos rinktinės futbolininkų.
Daugiau nuotraukų (4)
Atrodė pritrūko nedaug, bet... Estijos rinktinė lemiamais momentais buvo tikslesnė ir 11 metrų baudinių serijoje laimėjo rezultatu 4:3 (pagr. laikas 1:1).
„Bet kokį finalą nesmagu pralaimėti, nesvarbu kokiu būdu. Bet baudiniai yra loterija, šiandien mums nepasisekė. Skyrėme nemažai laiko jiems, mušėme beveik kiekvieną dieną po treniruočių. Bet to negali sulyginti su rungtynėmis,“ – apie pralaimėtą baudinių seriją teigė vienintelį lietuvių įvartį pelnęs Giedrius Matulevičius.
Lietuvos rinktinės vartininkas Edvinas Gertmonas po pralaimėjimo išskyrė geresnį lietuvių žaidimą puolime ir praleistą įvartį vadino „stebuklingu“.
„Jie turėjo kamuolio kontrolę, bet mes gynėmės gerai. Iš tiesų mūsų progos buvo geresnės ir jų turėjome daugiau. Tiesiog jie turėjo kamuolio kontrolę ir praleidome kažkokį stebuklingą įvartį, bet sugebėjome grįžti. Tikrai sunkios rungtynės“ – paminėjo Lietuvos rinktinės vartų sargas.
Progų mušti lietuviai turėjo tiek pirmajame, tiek antrajame rungtynių kėlinyje. Jų išpildyti nepavyko, o pirmi įvarčiu džiaugėsi estai, kurių puolėjas Markas Andersas Lepikas 82 minutę silpnu, bet tiksliu smūgiu į tolimąjį kampą nuginklavo E.Gertmoną ir pritildė nemažai žmonių pritraukusį Kauno Dariaus ir Girėno stadioną.
„Kamuolys išlindo iš krūvos, net nemačiau kaip jis atliko tą smūgį, tik pamačiau kai kamuolys buvo už manęs. Bandžiau vytis, to nepadariau. Įvartis kuriozinis, bet taip būna,“ – kalbėjo Klužo „Universitatea“ klubui, Rumunijoje, atstovaujantis vartininkas.
Vis dėlto, vos po dviejų minučių skaičiai švieslentėje buvo išlyginti. Po puikaus Justo Lasicko perdavimo techniškai kamuolį suvaldęs G.Matulevičius suklaidino varžovus ir mušė įvartį į svečių vartus.
„Gera ataka, kamuolys buvo įžaistas krašte, reikėjo mušti įvartį. Atsidūriau priekyje, Justas atliko gerą perdavimą tarp kojų, gerai įvertinau situaciją, suklaidinau varžovus ir dėl to įmušiau įvartį,“ – sakė įvarčio herojus.
„Graži ataka, norėjosi tokių daugiau per šias rungtynes, bet gavosi, kaip gavosi,“ – atkreipė dėmesį E Gertmonas.
Lietuvos rinktinė jau antroje Baltijos taurėje iš eilės pralaimi baudinių serija – prieš dvejus metus, turnyro pusfinalyje buvo nusileista svečių teisėmis žaidusiems Islandijos futbolininkams. Kaip ir šį kartą, taip ir tada Lietuvos vartus saugojo tas pats Edvinas Gertmonas.
„Labai kartu, ypač man. Nežinau ką pakomentuoti, jau 2 kartai iš eilės...“ – paklaustas, kiek karti buvo pralaimėjimo piliulė, jau antrą kartą pralaimėjus baudinių seriją, atsakė E. Gertmonas.
Lietuvos rinktinės trofėjų badui besitęsiant, patys žaidėjai supranta, kad nebegali švaistyti gerų progų, norėdami laimėti ir pradžiuginti savo fanus.
„Labai didelis nusivylimas. Ilgą laiko tarpą nelaimime šios taurės, turėjome gerą galimybe ją laimėti namie, kuria nepasinaudojome. Didelis liūdesys,“ – teigė G. Matulevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.