Xavi už pasitraukimą iš „Barcelona“ nori gauti 2,5 mln. eurų – paaiškinta, kodėl treneris užsigeidė tokios sumos

Ispanijos čempionato metu apie savo pasitraukimą iš „Barcelona“ futbolo klubo paskelbęs Xavi persigalvojo prieš pat turnyro pabaigą, tačiau katalonų klubo vadovas Joanas Laporta vis dėlto rodo duris strategui po jo ne itin „tinkamų“ kalbų apie ekipą.

Xavi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Xavi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-29 11:43

Nesėkmingai sezoną pradėjęs Xavi jau šią žiemą buvo pareiškęs, jog vasarą paliks komandą, tačiau klubo prezidentas su tokia mintimi nesitaikė. J.Laporta įtikino Xavi, jog šis pasiliktų trenerio pareigose.

Vis dėlto Xavi pasisakymai ir vėl pakeitė „Barcelona“ boso nuomonę – jis rodo duris specialistui.

Xavi leptelėjo, jog „Barcelona“ klubas nebėra toks, koks buvo anksčiau ir sirgaliai privalo suprasti, jog dėl prastos ekonominės situacijos jie negali tikėtis komandos sustiprėjimo.

Nepaisant to, kad Xavi sutartis galiojo iki 2025 metų vasaros, ji nutraukiama.

Kaip sužinojo ispanų žiniasklaida, Xavi iš klubo prašo rimtos kompensacijos. Pradžioje kalbėta, kad treneris už atleidimą turėtų gauti 11–12 mln. eurų, bet galiausiai ši suma sumenko.

Kalbama, kad palikęs „Barselona“ komandą Xavi nori 2,5 milijono eurų.

„Mundo Deportivo“ paaiškino, kodėl tokia suma domina Xavi: mat prieš atvykdamas į „Barcelona“ jis treniravo Kataro „Al-Sadd“ ekipą ir už sutarties nutraukimą 2021 metais jis iš savo kišenės paklojo 2,5 mln. eurų.

Ispanijos specialisto sutartis su Kataro klubu galiojo iki 2023 m., tad panoręs pakeisti komandą Xavi patuštino banko sąskaitą.

Stratego treniruojama „Barcelona“ praėjusiame sezone tapo Ispanijos čempionais. Šiemet katalonai iškrito Čempionų lygos ketvirtfinalyje, o Ispanijos čempionate liko antri, nuo čempiono Madrido „Real“ atsilikę 10 taškų.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.