Istorinė diena pergalių badą turėjusiam „Olympiacos“ klubui“ – pirmą kartą klubo istorijoje karaliavo UEFA turnyre

2024 m. gegužės 29 d. 21:26
Lrytas.lt
Atėnų AEK stadione trečiadienio vakarą vyko lemiamas trečiojo iš eilės UEFA Europos Konferencijų lygos sezono finalas. Santykius aikštėje aiškinosi nė karto trofėjaus Europoje neiškovojusi Graikijos Pirėjo „Olympiacos“ ir italų Florencijos „Fiorentina“. Ir po pratęsimo pergalę iškovojo Pirėjus 1:0 (0:0, 0:0, 1:0). Įvartis krito per pratęsimą, o Florencijos ekipa pralaimėjo antrąjį Konferencijų finalą iš eilės.
Daugiau nuotraukų (6)
Pirėjaus pergalė lėmė, kad ekipa kitą sezoną žais Europos taurėje, o „Fiorentina“ sieks trofėjaus, kurio jau Europoje neturi ilgus 40 metų. Italai UEFA taurėse pralaimėjo jau ketvirtą finalą iš penkių.
Maža to, graikų ekipa tapo pirmąja, kuri laimėjo apskritai bet kokį UEFA rengiamą turnyrą. Pastarąjį kartą Atėnų „Panathinaikos“ ekipa 1971-siais Europos čempionų taurėje pralaimėjo finale Amsterdamo „Ajax“ komandai 0:2.
Nors dvikovos pradžioje italai pelnė įvartį, tačiau po VAR peržiūros buvo nutarta, kad buvo nuošalė.
Po to tiek viena, tiek ir kita komanda turėjo galimybę pasižymėti, kur kas dažniau tai galėjo padaryti „Fiorentina“, tačiau klaidos ir vartininkų žaidimas lėmė, kad ekipos išėjo ilsėtis esant rezultatui 0:0.
Po pirmojo kėlinio italai į varžovų vartus smūgiavo 9 kartus, o graikai – vos 2. Forencijos ekipa atakavo 23 kartus, o „Olympiacos“ tenkinosi 16 atakų.
Antrame kėlinyje dominavo gynybinis futbolas ir ekipos stengėsi griauti varžovų atakas nei kurti savas. Iš esmės nebuvo nė vieno momento, kuris galėjo būti įvardintas kaip šimtaprocentinė galimybė.
Per antrąjį kėlinį ekipos iš viso mušė į vartus tris kartus, tad natūralu, jog prireikė pratęsimo.
Ir galiausiai per jį 116-ąją minutę smūgiu galva įvartį graikams pelnė marokietis El Kaabi. VAR sistema apie 4 minutes sprendė, ar nebuvo nuošalės, tačiau galiausiai įkaitė įvartį.
Įvartis buvo lemiamas ir graikai pirmą kartą savo ekipos istorijoje triunfavo.
Prieš metus „Fiorentina“ 1:2 finale patyrė pralaimėjimą prieš anglų „West Ham United“ ekipą.
„Olympiacos“ pakeliui iki finalo šį sezoną įveikė Tel Avivo „Maccabi“, Stambulo „Fenerbahce“ ir favorite laikytą Birmingamo „Aston Villa“ ekipą
„Fiorentina“ atkrintamosiose kovose turėjo peržengti Haifos „Maccabi“, Pilzenos „Viktoria“ ir „Club Brugge“ redutus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.