„Bayern“ rado naują vyriausiąjį trenerį: Vokietijos grandai vairą patikėjo buvusiam futbolininkui

2024 m. gegužės 29 d. 18:41
Lrytas.lt
Po kiek nuviliančio sezono Miuncheno „Bayern“ nusprendė imtis pokyčių ir pristatė naują trenerį. Vokietijos futbolo grandai savo komandos vairą patikėjo 38-erių specialistui Vincentui Kompany.
Daugiau nuotraukų (1)
Klubas su treneriu sudarė trejų metų sutartį, kuri pasibaigs 2027 m. birželio 30 dieną.
Buvęs futbolininkas ir tikra legenda didžiąją karjeros dalį sportininko karjeros „Manchester City“ klube praleidęs savo treniravimo karjerą pradėjo 2019 m. gimtinėje, kuomet pradėjo dirbti „Anderlecht“ klube, kuriame dirbo iki pat 2022 m.
Nuo 2022 metų specialistas persikėlė į Anglijos „Premier“ lygos pirmenybes, kur darbavosi „Burnley“ ekipoje.
„Burnley“ šįmet Anglijoje liko 19-oje vietoje (5 pergalės, 9 lygiosios, 24 pralaimėjimai ir 24 taškai) ir iškrito iš „Priemer“ lygos.
„Aš laukiu iššūkio treniruojant „Bayern“ ekipą. Tai yra milžiniška garbė dirbti tokio dydžio klube. Kaip treneris, tu turi būti toks, kokia yra tavo asmenybė: man patinka būti su kamuolio ir kūrybingu. Aikštelėje mes turėsime būti agresyvūs ir užsispyrę.
Labai laukiu paprasčiausių dalykų – dirbti su žaidėjais ir padaryti iš jų tikrą komandą. Kai paprasčiausi dalykai bus sustyguoti, iš paskos ateis ir sėkmė“, – oficialiame „Bayern“ tinklalapyje cituojamas belgas V.Kompany.
Be to, 2022 m. V.Kompany buvo įtrauktas į „Premier“ lygos šlovės muziejų. Buvęs futbolininkas su „Manchester City“ laimėjo Anglijos pirmenybes, keturiskart į viršų kėlė lygos taurę, kartą Anglijos taurę ir dukart laimėjo Supertaurės varžybas.
V.Kompany taip pat sužaidė 89 rungtynes Belgijos vyrų futbolo rinktinėje, kur žaidė 2014 ir 2018 metų pasaulio čempionatuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.