Sulaukė negailestingo UEFA kirčio, bet nesusvyravo: Lietuvos futbolininkės atsisakė žaisti su Baltarusija LFF teks paploninti piniginę

2024 m. gegužės 20 d. 10:35
LFF
Lietuvos moterų futbolo rinktinė ateinančiame rinktinių lange oficialių rungtynių nežais – oficialiai buvo atšauktos dvejos 2025-ųjų Europos moterų čempionato atrankos rungtynės su Baltarusijos komanda.
Daugiau nuotraukų (1)
Lietuvos rinktinė dvikovas su Baltarusija turėjo žaisti gegužės 31 ir birželio 4 dienomis, tačiau šios rungtynės – oficialiai atšauktos. Lietuvos futbolo federacijai tai oficialiu laišku patvirtino UEFA.
Taip pat patvirtintos ir sankcijos, kurios lauks Lietuvos futbolo federacijos – abiejuose susitikimuose lietuvėms bus įskaityti techniniai pralaimėjimai rezultatu 0:3, o federacijai bus skirta 5000 eurų bauda.
„Pagaliau šis klausimas oficialiai išspręstas ir dabar galime žvelgti į priekį. Sankcijų sulaukėme tokių, kokias maždaug ir galėjome įsivaizduoti, o svarbiausia, kad mūsų rinktinei neuždarytas kelias finišuoti Europos čempionato atrankoje ir sužaisti paskutines dvejas rungtynes, o ten iškovojus pergales – dar ir pagalvoti apie antrą vietą grupėje bei galimybę žengti į kitą etapą.
Šioje vietoje sankcijos ir piniginės baudos nėra pagrindiniai klausimai, svarbu buvo dar sykį priminti LFF poziciją karo ir agresorių atžvilgiu“, – kalbėjo LFF prezidentas Edgaras Stankevičius.
Nepaisant to, kad oficialių rungtynių rinktinė ateinančiame lange nežais, rinktinės stovykla vis tiek yra planuojama.
Atrankos varžybų pirmą etapą lietuvės užbaigs dviem susitikimais liepos mėnesį – liepos 12 dieną laukia išvykos rungtynės su Kipru, o liepos 16-ąją ciklas baigsis namų dvikova su Sakartvelu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.