Lietuvos futbolo klubas sulaukė prestižinio UEFA įvertinimo

Vilniuje veikiantis futbolo klubas „Ataka“ sulaukė įvertinimo prestižiniuose Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) organizuojamuose kasmetiniuose masinio futbolo apdovanojimuose. Šią savaitę UEFA paskelbė nugalėtojus penkiose nominacijose, o vienoje iš nominacijų šiemet buvo įvertinti ir Lietuvos atstovai – FK „Ataka“.

 Lietuvos futbolo klubas sulaukė prestižinio UEFA įvertinimo<br> FK Ataka nuotr.
 Lietuvos futbolo klubas sulaukė prestižinio UEFA įvertinimo<br> FK Ataka nuotr.
 Lietuvos futbolo klubas sulaukė prestižinio UEFA įvertinimo<br> FK Ataka nuotr.
 Lietuvos futbolo klubas sulaukė prestižinio UEFA įvertinimo<br> FK Ataka nuotr.
 Lietuvos futbolo klubas sulaukė prestižinio UEFA įvertinimo<br> FK Ataka nuotr.
 Lietuvos futbolo klubas sulaukė prestižinio UEFA įvertinimo<br> FK Ataka nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-04-26 11:30

Daugiau nei tūkstantį vaikų į futbolo treniruotes įtraukianti FK „Ataka“ nominuota geriausio mėgėjiško klubo (angl. „Best amateur club“) kategorijoje. Klubo vadovo Donato Tvarijono teigimu, ši nominacija apibrėžiama kaip komandos, kuri įtraukia vyrus, moteris, mergaites ir berniukus į masinį futbolą ir gali pasigirti įspūdingais įtraukties rodikliais.

„Futbolo klubo „Ataka“ tikslas – į futbolą įtraukti kuo daugiau vaikų, sudarant galimybes džiaugtis futbolo žaidimu kiekvienam vaikui, nepriklausomai nuo jo pajėgumo, amžiaus, lyties, socialinės padėties ar finansinių galimybių. Šiuo metu mūsų klube treniruotes lanko 1100 vaikų ir tai yra vienas didžiausių vaikų ir jaunimo futbolo klubų Lietuvoje. Didelį dėmesį skiriame vaikams iš sunkiai besiverčiančių šeimų, vien šiuo metu pas mus treniruotes lanko 130 vaikų iš socialiai pažeidžiamų ir finansinių sunkumų turinčių šeimų, o taip pat kelios dešimtys vaikų iš Ukrainos pabėgėlių šeimų. Visi jie treniruojasi nemokamai arba už simbolinę kainą, dalyvauja sporto stovyklose, jiems suteikiamas sportinis inventorių“, – vardino D. Tvarijonas.

Geriausio mėgėjiško klubo nominacijoje FK „Ataka“ užėmė trečią vietą ir gavo bronzinį apdovanojimą. Auksinis apdovanojimas šioje nominacijoje atiteko Armėnijos atstovams GOALS, sidabrinis – airiams „Curracloe United AFC“. Kandidatus UEFA masinio futbolo apdovanojimams siūlo Europos nacionalinės futbolo asociacijos, o nugalėtojus išrenka UEFA plėtros ir techninės pagalbos komitetas, vadovaudamasis UEFA Vaikų ir jaunimo futbolo komisijos rekomendacijomis.

„Esame ne pelno siekianti organizacija, didžiausią prioritetą skiriame vaikų ugdymui per futbolą, tad tikrai labai džiugu, kad UEFA pastebėjo ir įvertino mūsų veiklą, taip pat džiaugiamės galėdami prisidėti prie Vilniaus ir visos Lietuvos futbolo garsinimo Europos futbolo arenose. Tuo pačiu noriu padėkoti Vilniaus miesto savivaldybės administracijai ir vadovybei už pastangas sudaryti vaikams geresnes sąlygas sportuoti Vilniaus mieste, taip pat dėkojame Lietuvos futbolo federacijai bei Masinio futbolo asociacijai už FK „Ataka“ veiklos pristatymą UEFA komisijai“, – kalbėjo FK „Ataka“ vadovas D. Tvarijonas.

Tai jau antras solidus FK „Ataka“ įvertinimas. 2023 metais už išskirtinį indėlį ir įkvepiantį darbą įtraukiant visus vaikus į futbolo užsiėmimus FK „Ataka“ pelnė UEFA „Foundation“ apdovanojimą.

„Mes siekiame, kad futbolas būtų prieinamas ir draugiškas visiems vaikams bendruomenėse, kuriose mes veikiame. Šiuo metu FK „Ataka“ veikla koncentruojama į sostinės Pilaitės, Naujamiesčio-Vilkpėdės, Justiniškių ir Lazdynų seniūnijas. Per sportą kuriame saugią aplinką vaikams, o taip pat skatiname tėvų ir bendruomenės gyventojų įsitraukimą į bendras veiklas. Pagal Šiaurės šalių pavyzdį kviečiame tėvus ir vietos gyventojus aktyviai dalyvauti sporto klubo renginių organizavime, treniruojant vaikus. Tikimės, kad šis modelis užtikrins didesnį bendruomenės saugumą bei ženkliai prisidės prie vaikų ateities gerovės ir laimės“, – teigė D. Tvarijonas.

Šių metų birželį FK „Ataka“ švęs savo aštuntą gimtadienį, o gegužę kvies į tradicinius šeimų futbolo turnyrus Lazdynuose, Vilkpėdėje ir Justiniškėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės