Garliavoje – užtikrinta „Gintros“ pergalė

„Topo centras Euronics“ A lygos čempionate Šiaulių „Gintros“ komanda pratęsė pergalių seriją Garliavoje.

 Garliavoje – užtikrinta „Gintros“ pergalė<br> „Gintros“ nuotr.
 Garliavoje – užtikrinta „Gintros“ pergalė<br> „Gintros“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2024, 7:09 PM

Trečiajame pirmenybių ture Lietuvos čempionės išvykoje užtikrintai 4:0 (2:0) nugalėjo Kauno rajono FC „Hegelmann“ futbolininkes bei įrašė pastarosioms pirmąją nesėkmę. Tuo tarpu gintrietėms tai buvo trečioji pergalė iš tiek pat galimų.

Ši pergalė tapo pirmuoju laimėjimu ir naujajam komandos strategui Ollipekkai Ojalai. Tuo tarpu pirmaisiais savo įvarčiais šiame sezone pasižymėjo Thubelihe Shamase, Erika Šupelytė bei Saulutė Railaitė.

Sudėtis: A. Klevečkaitė, A. Mikutaitė (C), V. Mana (86′ min. U. Bujokaitė), T. Romanovskaja, L. Peabody, S. Amorim (86′ min. D. Misiūnaitė), K. Hawkinson, M. Galkina, L. Kubiliūtė (57′ min. A. Kazarina), T. Shamase (76′ min. S. Railaitė), E. Šupelytė (57′ min. M. Proscevičiūtė).

Įvarčiai:

„Gintra“: T. Shamase (21′ min.), L. Kubiliūtė (32′ min.), E. Šupelytė (56′ min.), S. Railaitė (82′ min.) po 1.

Po kluptelėjimo Baltijos lygoje praėjusią savaitę „Gintros“ futbolininkės Garliavoje į aikštę žengė su kitokiu nusiteikimu. Nuo pirmųjų minučių pavykus perimti rungtynių kontrolę viešnios iš Saulės miesto dominavo aikštėje ir tai davė apčiuopiamą rezultatą. 21-ąją susitikimo minutę komandą į priekį išvedė debiutinis Thubelihle Shamase įvartis. Dar po dešimties minučių ekipos pranašumą įtvirtino Laura Kubiliūtė – po pirmųjų 45 minučių O. Ojalos auklėtinės buvo priekyje 2:0.

Nors ir turėdamos komfortišką pranašumą gintrietės ir antrojo kėlinio metu neleido sau atsipalaiduoti ir toliau spaudė varžoves. Jau 56-ąją minutę po gražios kombinacijos ir Marijos Galkinos perdavimo, kamuolį į tinklą pasiuntė Erika Šupelytė. Rungtynėms artėjant prie pabaigos tašką šiose rungtynėse padėjo į aikštę po keitimo žengusi Saulutė Railaitė – 4:0.

Kitas rungtynes A lygoje komanda žais ateinantį sekmadienį, balandžio 28 dieną, namuose. Gytarių stadione geltonai juodos priims viešnias iš Gargždų. Rungtynių pradžia 15:00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.