Pokyčiai A lygos naujokų klube: pristatytas naujasis vyriausiasis treneris

Aukščiausios Lietuvos futbolo lygos (A lyga) naujokė Vilniaus rajono „Transinvest“ ekipą sukratė pokyčiai. Vyriausiojo trenerio pareigose nuo šiol dirbs Donatas Vencevičius, kuris pakeis Giedrių Barevičių.

 Donatas Vencevičius<br> LFF.lt nuotr.
 Donatas Vencevičius<br> LFF.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2024, 6:14 PM, atnaujinta Mar 24, 2024, 10:54 AM

„Transinvest“ klubas praneša, kad G.Barevičius nuo šiol bus atsakingas už jaunimo ugdymą.

47-erių G.Barevičius pernai tapo LFF taurės čempionu ir per dvejus metus Vilniaus rajono komandai padėko pakilti iš antrosios lygos į aukščiausią Lietuvos futbolo divizioną.

A lygos starte „Transinvest“ 3:2 įveikė Kauno rajono „Hegelmann“ vienuolikę, tačiau po to sekė trys nesėkmės paeiliui.

Donatas Vencevičius karjerą pradėjo tuometiniame Vilniaus Vėtros klube, su kuriuo žaidė UEFA Intertoto turnyre, vėliau karjerą tęsė Marijampolės „Sūduvos“ klube, su kuriuo, būdamas vyr. treneriu iškovojo A lygos sidabrą. Vėliau D. Vencevičiaus karjera pakrypo į Lenkiją, kur jis ilgus metus dirbo su klubu SKS Wigry Suwalki, o pastaruoju metu darbavosi Lenkijos Ekstraklasa Legnica ir pirmos lygos Bialsko-Bialos Podbeskidzie klubuose.

Per daugiau negu dešimtmetį trukusią karjerą Lenkijoje D. Vencevičius dukart buvo grįžęs treniruoti Lietuvos futbolo klubų – Jonavos „Jonavą“ ir Alytaus „Dainavą“.

Treneris yra sukaupęs nemažai patirties treniruojant ir Lietuvos rinktines. Anksčiau jis buvo trenerio asistentu Lietuvos nacionalinę rinktinę treniruojant portugalui Jose Couceiro ir Raimondui Žutautui, taip pat D. Vencevičius 2019–2020 m. buvo Lietuvos U21 rinktinės vyriausiuoju treneriu. Nuo 2012 m. D. Vencevičius yra gavęs UEFA Pro licenciją Varšuvoje.

Futbolininko karjeroje D. Vencevičius ryškiausias pergales iškovojo atstovaudamas Vilniaus Žalgiriui, Varšuvos Polonia ir FC Copenhagen klubams. Su šiomis komandomis futbolininkas tapo Lietuvos, Lenkijos ir Danijos čempionu. Taip pat, buvęs saugas yra žaidęs Norvegijos, Švedijos ir Maltos čempionatuose. Nacionalinėje Lietuvos rinktinėje D. Vencevičius sužaidė 33 rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.