L. Messi klibina dar vieną įspūdingą rekordą: pralenktų net M. Jordaną ir D. Maradoną

Argentinos futbolo superžvaigždei Lioneliui Messi rekordai nėra svetimas dalykas, tačiau netrukus į savo sąrašą ji gali įtraukti dar vieną išskirtinį pasaulinį rekordą.

D. Maradona, L. Messi ir M. Jordanas.<br>lrytas.lt koliažas.
D. Maradona, L. Messi ir M. Jordanas.<br>lrytas.lt koliažas.
Lionelis Messi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi.<br>AP/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi.<br>AP/Scanpix nuotr.
Michaelas Jordanas (1992 m. NBA finalai).<br>AP/Scanpix nuotr.
Michaelas Jordanas (1992 m. NBA finalai).<br>AP/Scanpix nuotr.
Diego Maradonos marškinėliai  „Dievo ranka“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Diego Maradonos marškinėliai  „Dievo ranka“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 23, 2023, 5:47 PM

Kitą savaitę „Sotheby's“ aukcione bus parduodamas šešių marškinėlių, kuriuos jis vilkėjo per praėjusių metų Pasaulio futbolo čempionatą, kurį laimėjo jo gimtoji Argentina, rinkinys. Konkrečiai šiuos marškinėlius Argentinos kapitonas vilkėjo per kiekvieną mėnesį trukusio turnyro etapą, įskaitant didįjį finalą prieš Prancūziją.

Aukciono namai tikisi, kad bus pasiūlyta daugiau nei 10 mln. JAV dolerių (apie 9,1 mln. eurų), o parduodama kolekcija gali tapti vertingiausia sporto suvenyrų kolekcija aukciono istorijoje, teigė aukciono namai.

Tikimasi, kad šio marškinėlių komplekto kaina pralenks Michaelo Jordano marškinėlius, kuriuos jis vilkėjo 1998 m. NBA finalo pirmosiose rungtynėse prieš „Utah Jazz“ ir kurie pernai „Sotheby's“ aukcione buvo parduoti už 10,1 mln. dolerių. Pasak aukcionų namų, šiuo metu šie marškinėliai yra „vertingiausias kada nors aukcione parduotas sporto suvenyras“.

Dabartinis rungtynių metu dėvėtų futbolo suvenyrų rekordas priklauso legendai Diego Maradonai ir jo marškinėliams „Hand of God“ (liet. „Dievo ranka“), kuriuos „Sotheby's“ aukcionas pernai pardavė už 9,3 mln. dolerių. Iš pradžių buvo tikimasi, kad pasiūlymai svyruos nuo 5 iki 7 mln. dolerių, galbūt tai signalizuoja, kad L.Messi marškinėlių kainos gali būti didesnės negu tikimasi.

„Šių šešių marškinėlių pardavimas yra monumentalus įvykis aukcionų istorijoje, suteikiantis gerbėjams ir kolekcininkams galimybę susipažinti su L.Messi karūnuojančiu pasiekimu, – pranešime sakė „Sotheby's“ šiuolaikinių kolekcionuojamų daiktų vadovas Brahmas Wachteris. – „Sotheby's“ yra garbė pristatyti ir eksponuoti visuomenei šiuos neįkainojamus kolekcinius daiktus, kurie atspindi žaidėjo, iš naujo apibrėžusio futbolo meistriškumo ribas, spindesį.“

Iki šiol brangiausiai aukcione parduoti rungtynių metu vilkėti L.Messi marškinėliai buvo parduoti už 450 tūkst. JAV dolerių, kuriuos jis vilkėjo 2017 m. „El Clasico“ rungtynėse – įtemptoje kovoje tarp jo buvusios komandos „Barcelona“ ir Cristiano Ronaldo tuomet atstovaujamo karališkojo klubo „Real Madrid“. Paskutinę rungtynių minutę L.Messi pelnė 500-ąjį įvartį savo karjeroje, kuris tapo pergalingu.

L.Messi marškinėlių internetinis aukcionas vyks nuo lapkričio 30 d. iki gruodžio 14 d., o per tą laiką jie bus eksponuojami nemokamoje parodoje „Sotheby's“ galerijoje Niujorke.

„Sotheby's“ pridūrė, kad L.Messi aukcionas vyksta „energingos sporto suvenyrų ir kolekcinių daiktų rinkos metu, kurią skatina turtas ir unikali patirtis“.

Panašūs aukcionai, įskaitant NFL didmeistrio Tomo Brady ir mirusio NBA žaidėjo Kobe Bryanto marškinėlius, vilioja ir jaunesnius aukciono dalyvius – pusė jų yra jaunesni nei 40 metų, o daugiau nei pusė aukciono dalyvių yra visiškai nauji, teigė bendrovė.

36 metų L.Messi šių metų pradžioje prisijungė prie Aukščiausioje JAV ir Kanados profesionalų futbolo lygoje (MLS) rungtyniaujančios komandos „Inter Miami“, taip užbaigdamas maždaug du dešimtmečius trukusį žaidimą Europos komandose, visų pirma „Barcelona“, o pastaruoju metu – „Paris Saint-Germain“. Dėl jo pasirodymų MLS bilietų kainos šoktelėjo į viršų, o sirgaliai kelis mėnesius turėjo problemų įsigydami marškinėlių kopijas.

Praėjusiais metais Katare L.Messi padėjo savo šaliai Argentinai iškovoti trečiąjį FIFA pasaulio futbolo čempionato titulą (ir savo pirmąjį), įveikęs Prancūziją per baudinių seriją viename įspūdingiausių finalų turnyro istorijoje. Bendrovė „Adidas“ teigė, kad jo marškinėliai ir Argentinos rinktinės komplektai buvo žaibiškai išparduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.