Situaciją jaukia ne tik karas: Ukrainos rinktinės treneriui nepavyko susitarti dėl Kijevo „Dynamo“ žaidėjų

Ukrainos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Oleksandras Petrakovas sakė, kad yra sukrėstas Kijevo „Dynamo“ sprendimo neišleisti žaidėjų dalyvauti treniruočių stovykloje prieš FIFA pasaulio čempionato atkrintamąsias varžybas.

 Kijevo „Dynamo“ žaidžia labdaros rungtynes.<br> Imago/Scanoix nuotr.
 Kijevo „Dynamo“ žaidžia labdaros rungtynes.<br> Imago/Scanoix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 9:35 PM, atnaujinta Apr 19, 2022, 9:40 PM

O.Petrakovas atrinko 25 žaidėjų komandą mėnesio trukmės treniruočių stovyklai Slovėnijoje, kad galėtų pasiruošti atkrintamoms varžyboms su Škotija. Sąraše buvo 12 žaidėjų iš Kijevo „Dynamo“.

Ukrainos komanda patvirtino, kad neišleis žaidėjų į treniruočių stovyklą, nes planuojama surengti daug labdaros rungtynių, skirtų surinkti pinigų tiems, kuriuos palietė Rusijos invazija.

Kijevo „Dynamo“ prezidentas Igoris Surkisas sakė, kad klubas pakeitė viziją po diskusijų su treneriu Mircea Lucescu. Jis tvirtino, kad šios rungtynės padės sukurti „palankias sąlygas“ rinktinės žaidėjams ruošiantis atkrintamoms varžyboms.

„Jis tiki, kad mūsų žaidėjų potencialas rinktinės labui bus panaudotas racionaliau, jei jie turės praktikos draugiškose labdaros rungtynėse su geriausiais Europos klubais. Neturiu pagrindo nepasitikėti savo treneriu tokiais specifiniais klausimais kaip sąlygos žaidėjams pasiekti optimalias sąlygas laukiant svarbių kovų“, – sakė klubo vadovas.

Kijevo „Dynamo“ žais su Rumunijos komanda Klužo CFR balandžio 20 d., ​su Dortmundo „Borussia“ Vokietijoje balandžio 26 d. ir su Zagrebo „Dinamo“ Kroatijoje balandžio 28 d.

Kitos rungtynės turėtų vykti gegužę, o rinktinės žaidėjai bus išleisti gegužės 23 dieną.

Ukrainos treneris sakė, kad rinktinės treniruočių stovykla prasidės gegužės 3 d.

Žaidėjai iš Donecko „Šachtar“ atvyks gegužės 2 d.

„Esu šokiruotas, nesitikėjau tokio atsakymo, – sakė O.Petrakovas. – Pirmiausia noriu priminti, jei kas nors pamiršo: karo metu Ukrainos klubams, deja, atimama galimybė dalyvauti oficialiose rungtynėse, o svarbioms tarptautinėms rungtynėms ruošiasi tik Ukrainos rinktinė.

Kokioms rungtynėms ruošiasi „Dynamo“ ir kokie FIFA nuostatai pagrindžia jos atsisakymą išleisti žaidėjus nurodytomis datomis?

Šalyje vyksta karas, visos vidaus varžybos sustabdytos, o oficialioms rungtynėms galioja FIFA nuostatai.

Viskas turėtų būti aišku: skambutis į rinktinę – prašau pasirodyti. Jei ne – kad ir kaip būtų gaila, „Dynamo“ turės grįžti į Ukrainą, o aš turėsiu pakeisti juos žaidėjais iš kitų klubų.“

Birželio 1 d., Glazge Ukraina žais su Škotija. Šio mačo nugalėtojas birželio 5 d. Kardife susikaus su Velsu dėl vietos FIFA pasaulio čempionate Katare.

Užsienio lygose rungtyniaujantys žaidėjai, tokie kaip „Manchester City“ žaidėjas Oleksandras Zinčenka ir Romanas Jaremčukas iš „Benfica“, turėtų prisijungti prie Ukrainos komandos pasibaigus klubų varžybų sezonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.