Šalia Lietuvos – tragiškas susidūrimas: per mačą žuvo vartininkas

Šeštadienio vakarą Kaliningrade įvyko tragedija per kontrolines futbolo rungtynes, kuriose kovojo dvi vietos komandos – „Baltika M“ ir „Krasnaja zvezda“. Rungtynių metu per susidūrimą žuvo „Krasnaja zvezda“ vartininkas 23 metų  Aleksandras Šišmariovas.

Rungtynių metu per susidūrimą žuvo „Krasnaja zvezda“ vartininkas 23 metų  Aleksandras Šišmariovas. <br> vkontakte.com nuotr.
Rungtynių metu per susidūrimą žuvo „Krasnaja zvezda“ vartininkas 23 metų Aleksandras Šišmariovas. <br> vkontakte.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2021, 9:42 AM, atnaujinta Aug 29, 2021, 11:15 AM

Kaip skelbia Kaliningrado srities futbolo federacija, nors vartininkui buvo suteikta pagalba, jis mirė „Baltika“ stadione.

„Federacija ir viso regiono futbolo bendruomenė reiškia užuojautą dėl A.Šišmariovo mirties ir praneša, kad padengs visas laidotuvių išlaidas“, – skelbiama Kaliningrado futbolo srities federacijos pranešime.

Šios organizacijos vadovas Aleksandras Gvardis papasakojo tragiško įvykio detales.

„Rungtynių metu A.Šišmariovas bėgo baudos aikštėje gaudyti kamuolio ir susidūrė su „Baltika“ žaidėju. Pirminiais duomenimis, vartininkas po susidūrimo prarado sąmonę, jam užkrito liežuvis ir jis užduso. Tai tikrai buvo ne smegenų trauma.

Greitoji pagalba atvyko gelbėti sportininką po incidento tik po 25 minučių. Medikai dar valandą gaivino A.Šišmariovą, tačiau bergždžiai. Tai siaubinga tragedija“, – pasakojo vadovas.

Panašiai apie tragišką susidūrimą kalbėjo ir „Baltika“ komandos spaudos atstovas Sergejus Kandalovas: „Aikštėje įvyko dvikova tarp vartininko ir žaidėjo. Susidūrimas. Vartininkas gavo smūgį į kaklo sritį iš skriejusio į jį futbolininko. Rungtynėse buvo mūsų medikas, kuris yra vienas geriausių sporto gydytojų mūsų regione.

Jis operatyviai išbėgo į aikštę, bandė padėti, tačiau tai buvo ne jo jėgoms. Buvo iškviesta greitoji pagalba, kuri valandą čia pat reanimobilyje gaivino žaidėją, bet jis mirė“.

„Baltika“ atstovas patikino, kad ekipa padės žuvusiojo šeimai finansiškai.

Savo mintis apie susidūrimą išdėstė ir „Baltika“ žaidėjas, buvęs 10 metrų nuo susidūrimo.

„Tai buvo žaidybinis momentas – kamuolys buvo muštas į priekį ir įvyko susidūrimas. Apie šį momentą, nutraukus mačą, su bendraklubiais nekalbėjome. Tiesiog visi tyliai persirengėme ir išsiskirstėme“, – pasakojo futbolininkas.

Socialiniuose tinkluose internautai pastebėjo šios tragedijos blogąjį šleifą – lygiai tą pačią dieną prieš 20 metų aikštėje mirė Maskvos CSKA vartininkas Aleksejus Perchunas.

Jis taip pat susidūrė su žaidėju, gavo traumą ir mirė ligoninėje neatgavęs sąmonės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.