Garsiojo P. Vieiros vardas atgims Niujorko klube

P.Vieira yra įsiminęs futbolo gerbėjams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
P.Vieira yra įsiminęs futbolo gerbėjams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 8:54 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:08 AM

Karjerą baigusi Prancūzijos futbolo žvaigždė atgims JAV. Pirmadienį „New York City“ futbolo klubas paskelbė, kad turės naują trenerį, kuriuo tapo Patrickas Vieira. Buvęs Londono „Arsenal“ kapitonas MLS lygos komandoje pakeitė prieš savaitę atleistą Jasoną Kreisą.

39 metų meistriškas saugas su „New York City“ komanda pasirašė trejų metų trukmės sutartį ir treneriu dirbti pradės pirmąją kitų metų dieną.

Niujorko futbolo klubas savo debiutiniame sezone iškovojo 10 pergalių, 17 kartų sužaidė lygiosiomis ir 7 kartus pralaimėjo. Ekipa Rytų konferencijoje užėmė aštuntąją vietą.

P.Vieira jau turėjo sąsajų su Niujorko komanda. 2011 metais jis pradėjo dirbti „Manchester City“ jaunimo ekipų treneriu, o nuo 2013-ųjų dirbo su rezervais.

„New York City“ yra bendras amerikiečių beisbolo „New York Yankees“ ir Anglijos futbolo „Manchester City“ klubų projektas. Niujorko klubo vadovai P.Vieiros panoro, nes šis jau pažįsta organizaciją ir turi savo sirgalių bendruomenę.

„Nekantrauju pradėti dirbti“, – sakė P.Vieira.

P.Vieira per savo karjerą yra žaidęs „AC Milan“, „Arsenal“, Turino „Juventus“, Milano „Inter“ ir „Manchester City“ komandose. Jis žaidė Prancūzijos rinktinėje, kuri iškovojo 1998 metų pasaulio čempionato auksą ir laimėjo 2000-ųjų Europos pirmenybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.