Bosniai sudaužė paskutines Irano viltis

2014 m. birželio 25 d. 19:00
lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)
Nigerijos rinktinės pralaimėjimas Argentinai suteikė Irano rinktinei šansą pasinaudoti paskutinės minutės bilietu į planetos pirmenybių aštuntfinalį. Tačiau atrodė, kad pergalės reikia ne iraniečiams, o Bosnijai ir Hercegovinai.  
Paskutinėse F grupės rungtynėse bosniai garsiai trinktelėjo durimis ir 3:1 (2:0) nugalėjo Irano komandą.  
Po šios pergalės bosniai aplenkė Iraną ir paliko juos grupės dugne.
Bosnijos ir Hercegovinos dominavimą patvirtino kamuolio kontrolės (66 proc. - 34 proc.) ir atliktų smūgių (12 - 7) statistika.
Atpildas. Dvyliktasis smūgis bosniui E.Dzeko pasaulio čempionate buvo lemtingas. Jis virto įvarčiu. Po nesėkmingų bandymų Brazilijoje lavinos E.Dzeko 23-ąją minutę išvedė Bosniją ir Hercegoviną į priekį – 1:0. Jau mačo pradžioje puolėjas kėlė daug problemų Irano gynybai. 
Aktyvumas atsipirko. Nors Iranui pergalės reikėjo labiau, aktyviau rungtyniavo bosniai. Jie žaidė laisvai ir kūrė pavojingas atakas. Tuo tarpu įvarčius mušti turėjusiai Irano rinktinei žaidimas visiškai nesiklijavo. Niekas stadione pernelyg nenustebo, kai 59-ąją minutę iraniečių šansus įvarčiu jau beveik laidojo M.Pjaničius – 2:0. 
Viltis. Rungtynių pabaigoje Iranui vilties suteikė R.Hgoochannejhado įvartis 82-ąją minutę, bet iraniečių entuziazmą greitai numalšino jau kitoje atakoje sekęs A.Vršajevičiaus įvartis.
Nutraukė prakeiksmą. Tai buvo pirmoji bosnių pergalė prieš Irano rinktinę. Iki šios dvikovos keturis kartus laimėjo Iranas, sykį mačas baigėsi lygiosiomis.
Per šias dvikovas Iranas į bosnių vartus mušdavo vidutiniškai 3,2 įvarčio.
Serija. Iranas pasaulio čempionate nelaimėjo jau septynių mačų paeiliui. Penki baigėsi pralaimėjimais, du – lygiosiomis.
Priešistorė. Iki šio mačo Iranas 0:0 taikiai išsiskyrė su Nigerija ir paskutinėmis minutėmis 0:1 turėjo pripažinti Argentinos pranašumą. Bosniai 1:2 nusileido argentiniečiams ir 0:1 pralaimėjo Nigerijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.