Ar „Šiauliams“ ir „Sūduvai“ pavyks išlikti atrankoje į Europos lygą? (komentarai)

2012 m. liepos 12 d. 18:40
lrytas.lt
Lietuvos futbolo klubai ketvirtadienį stoja į kovą dėl išlikimo Europos lygos atrankos varžybose. Namuose penktąją A lygos vietą užimantys „Šiauliai“ susitiks su Talino „Levadia“ (Estija) futbolininkais, o ketvirtojoje pozicijoje esanti Marijampolės „Sūduva“ svetur stos į mūšį su Daugpilio „Daugava“ (Latvija). Abi Lietuvos komandos pirmuosius susitikimus pralaimėjo 0:1.
Daugiau nuotraukų (1)
Vieni sieks įmušti, kiti – nepraleisti
„Šiaulių“ komandos treneris Gediminas Jarmalavičius tikino, jog jo auklėtiniai namuose ketina pademonstruoti aukščiausios klasės žaidimą ir tikisi, jog pratęs savo žygį atrankos turnyre.
„Esame nusiteikę ryžtingai ir jaučiamės tikrai gerai. Visą savaitę dirbome treniruotėse, analizavome savo klaidas. Truputį keisis taktika, bus pakeitimų startinėje sudėtyje. Kitos išeities kaip tik įmušti mes neturime. Turėsime ieškoti kelių link varžovų vartų ir žinoma apginti savuosius norint žengti tolyn“, - fcsiauliai.lt teigė G. Jarmalavičius.
„Levadia“ ekipos strategas Marko Kristal nebuvo linkęs prognozuoti lengvos pergalės ir gyrė varžovus.
„Laukia sudėtingos rungtynės, nesvarbu, kad mus lydėjo sėkmė pirmose rungtynėse. 1-0 geriau nei 0-0, tačiau ši persvara dar negarantuoja patekimo į kitą etapą. Tai labai slidus rezultatas. Bandysime išlaikyti tą patį žaidimo lygį kaip ir pirmose rungtynėse. Varžybų tikslai išlieka tie patys, neprasileisti įvarčio, iš esmės mums to ir pakaltų. „Šiauliai“ yra labai gerai subalansuota komanda, gerai dera jaunimas su vyresniais žaidėjais, stiprūs kuriantys saugai ir tai žada būti labai geras išbandymas mūsų komandai“, - fcsiauliai.lt teigė M. Kristal.
Žais agresyviai
„Sūduvos“ komandos rungtynės bus itin svarbios naujajam treneriui Dariui Gvildžiui, kuris pakeitė pirmosiose rungtynėse pralaimėjimą patyrusį Virginijų Liubšį. D. Gvildys užsiminė, kad kol kas didelių pasikeitimų Marijampolės ekipos žaidime nebus, tačiau ji žais stratego mėgstama žaidimą.
„Man patiko Daugpilio komanda, nes ji yra mobili ir disciplinuota. Turėjau tik tris dienas susipažinti su savo komanda ir pasirengti šioms varžyboms, todėl daug pasikeitimų tikėtis nereikėtų. Futbole esu daug metų, todėl nervinės įtampo nejaučiu, esu žaidęs ir treniravęs aukšto lygio komandas. Kai treneris nervingas, tai persiduoda komandai, o aš esu ramus.“ , - fksuduva.lt teigė D. Gvildys. - Yra dalykų, kurie manęs netenkina, ypač disciplinos prasme. Matosi, kad „Daugavos“ trenerio ranka yra labai tvirta ir jo komanda žaidžia disciplinuotai, o komandoje netrūksta patyrusių žaidėjų. Mano manymu, abu klubai yra vienodo lygio, o pirmos varžybos parodė, kiek daug gali kainuoti viena klaida. Rytoj varžovams bus šiek tiek lengviau, nes jie žais namuose. Mes ruošiamės žaisti pusiau gynybinį, bet agresyvų futbolą – tokį, kokį aš mėgstu .“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.