Pavojus Dakarui? Lenktynininkai kalba apie galimai neįvyksiantį ralį

2024 m. spalio 15 d. 16:46
Lrytas.lt
Ilgamečiai Dakaro dalyviai Rokas Baciuška paskleidė tarp lenktynininkų egzistuojančius gandus apie atšaukiamą ralį, o į juos atsargiai sureagavo ir Benediktas Vanagas.
Daugiau nuotraukų (3)
Iš Maroko su pasaulio čempiono titulu grįžęs R.Baciuška portalui Delfi prasitarė apie nugirstus gandus, jog šių metų Dakaro ralis dėl įtampos Artimuosiuose Rytuose neįvyks.
„Įdomu, kas darysis, nes girdėjau, kad dėl karo gali neįvykti, bet čia pletkai. Manau, kad organizatoriai darys viską, kad įvyktų“, – kalbėjo R.Baciuška.
Į tokius gandus portalui Delfi netrukus sureagavo ir ilgametis Dakaro dalyvis B.Vanagas.
„„Šiame pasaulyje aš nesistebėčiau dėl pakankamai nemažai visokių dalykų... Bet šiuo metu oficialios informacijos nėra ir turėtume sekti dalyvių informaciją. Tačiau aišku, kad tai Artimieji Rytai ir yra didelė įtampa. Saudo Arabija skamba kaip pakankamai saugi vieta, bet kas bus rytoj turbūt nei vienas negalime pasakyti.
Vis dėlto, manau, kad ši abejonė dėl Dakaro ralio yra labai šviežia. Todėl nesiimčiau spekuliuoti, nes mėgstu kalbėti faktais, o ne nuogirdomis, tad galime reaguoti tik į oficialią informaciją. Žinot, kaip su tais pletkais – aš irgi galiu pasakyti vieną kitą dalyką, kas man atrodo“, – savo nuomonę pateikė B.Vanagas.
2022 m. R. Baciuška debiutavo Dakaro ralyje SxS (T4) kategorijoje. Lietuvis užėmė 3 vietą bei buvo išrinktas geriausiu Dakaro metų naujoku. 2023 m. Dakaro ralyje lietuvis iki paskutinio etapo pirmavo galutinėje SxS klasės įskaitoje, tačiau paskutiniame greičio ruože apmaudžiai liko 2 vietoje. 2024 m. R.Baciuška varžėsi „Challenger“ klasėje, kurioje finišavo trečias.
B.Vanagas nuo 2013 metų varžosi autombilių klasėje, o geriausią pasiekimą užfiksavo 2024 metais, kuomet finišavo 8-oje pozicijoje.
Dakaro ralis 2025 metais turėtų vykti sausio 3–17 dienomis Saudo Arabijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.