Lietuvos komanda pasiruošusi startui: MXoN burtų traukime iškovojo 13-ąją poziciją

2024 m. spalio 4 d. 20:34
Lrytas.lt
2024 m. spalio 4 d. įvyko pirmoji oficiali „Motokroso Nacijų taurės“ (MXoN) diena, kurios metu buvo traukiami burtai dėl starto pozicijų kvalifikacijoje bei įvyko komandų pristatymas žiūrovams.
Daugiau nuotraukų (3)
Burtai lėmė, kad Lietuvos rinktinė starto pozicijos burtus traukė paskutinė ir užsitikrino 13-ąją vietą. Tai reiškia, kad lietuvių komanda galės pasirinkti savo starto poziciją tik po kitų 12 komandų dalyvių. Pirmieji savo poziciją rinksis Belgijos sportininkai, o kitoms Baltijos šalių rinktinėms burtų traukimas buvo sėkmingesnis – estai rinksis starto poziciją 3-ioje, o latviai – 6-oje pozicijose.
Pirmąją MXoN dieną taip pat vyko dalyvių registracija bei motociklų techninė komisija, per kurią buvo atliekama įrangos ir motociklų tikrinimo procedūra, užtikrinant, kad technika atitiktų griežtus čempionato reikalavimus. Vėliau sportininkai išbandė trasą starto treniruotėse, kurios suteikė galimybę susipažinti su „Matterley Basin“ trasa ir pasiruošti būsimiems iššūkiams.
Viena iš svarbiausių pirmosios dienos akimirkų buvo Tautų pristatymas, kuriame dalyvavo visos šalys dalyvės. Kiekvieną komandą atstovavo po tris sportininkus, kurie išdidžiai žengė į trasą su savo šalies vėliava, lydimi tūkstančių sirgalių palaikymo. Lietuvos komanda, kaip ir kitos dalyvaujančios šalys, buvo sutiktos didžiulės aistros ir entuziazmo kupinų žiūrovų.
Rytoj Lietuvos motokroso rinktinės laukia kvalifikacija ir siekis patekti į A finalą. Į jį patenka 19 komandų, parodžiusių geriausius laikus kvalifikacijoje. Likusios komandos varžysis B finale, kuriame komandai nugalėtojai suteikiama teisė startuoti ir varžytis su pajėgiausiais A finale.
2021 metais, vedama Armino Jasikonio, Lietuvos rinktinė yra iškovojusi istoriškai aukščiausią 13 vietą „Motokroso Nacijų taurės“ varžybose. 2023 metais rinktinei nepavyko prasibrauti į A finalą ir klasifikavosi 23-oje vietoje
MXoN 2024
Lietuvos motokroso rinktinės vadovas Linas Šiaučiūnas pastebi, kad varžybos Didžiojoje Britanijoje dažnai vyksta esant lietingam orui, o tai reiškia, kad trasos būklė bus didelis iššūkis. „Lietingas oras – neatsiejama šių varžybų dalis, tačiau būtent tai ir daro motokrosą ypatingą. Atletai ir jų mechanikai turi būti universalūs ir pasiruošę prisitaikyti prie nenuspėjamų gamtos sąlygų,“ – sako L. Šiaučiūnas.
Pasaulio Tautų komandinės varžybos (MXoN) visuomet vyksta sezono pabaigoje po visų Pasaulio motokroso čempionato etapų. Kiekvieną šalį atstovauja trys stipriausi sportininkai, važiuojantys „MX2“, „Open“ ir „MXGP“ klasėse. Varžybos vyks iki spalio 6 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.