Sekmadienį Telšių pašonėje nugriaudės priešpaskutinis Lietuvos Mini kroso čempionato etapas

Jau artėjantį sekmadienį Telšių rajone, Getautės automobilių kroso trasoje įvyks penktasis iš šešių 2024-ųjų metų sezone numatytų Lietuvos automobilių Mini kroso taurės etapų. Kartu tai bus ir ketvirtasis Žemaitijos automobilių kroso taurės etapas. Paraiškas čia startuoti jau dabar pateikė per 70 dalyvių, kurie varžysis tiek čempionato, tiek papildomose klasėse.

Sekmadienį Telšių pašonėje nugriaudės priešpaskutinis Lietuvos Mini kroso čempionato etapas<br>Organizatorių nuotr.
Sekmadienį Telšių pašonėje nugriaudės priešpaskutinis Lietuvos Mini kroso čempionato etapas<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2024, 2:11 PM, atnaujinta Jul 11, 2024, 2:12 PM

Penktąjį, priešpaskutinį Mini kroso čempionato sezono etapą čia organizuoja „Lokys Motorsport“. Tai komanda, kurios atstovai patys lenktyniauja autokroso varžybose, todėl puikiai išmano, kaip sukurti renginį, kuris būtų patrauklus tiek dalyviams, tiek žiūrovams. Varžybos vyks atnaujintoje ir puikiai paruoštoje Getautės automobilių kroso trasoje.

Žiūrovams verta pabrėžti, kad tai viena iš nedaugelio trasų Lietuvoje, turinti tokį reljefiškai patogų išplanavimą. Varžybas čia stebėti galima ant aukštų trasos šlaitų, iš kurių atsiveria vaizdas į visą lenktynių distanciją.

„Varžyboms jau viskas paruošta. Liko keli smulkūs darbai, bet iš esmės tai esame pasiruošę sukurti puikų renginį. Trasoje dirbome tikrai daug. Džiugu, kad prie pasiruošimo prisidėjo ir mūsų varžybų pagrindiniai partneriai UAB „Andrava“, UAB „Transkordas“, UAB „Skalderus“. Be jų pagalbos tikrai būtų buvę sudėtinga įgyvendinti visus užmojus. Kalbant apie dalyvių sąrašą, tai jis išties gausus. Dėl to galima tikėtis puikių lenktynių ir daug gražių epizodų, ko visuomet ir trokšta žiūrovai“, – sakė vienas iš varžybų organizatorių, „Lokys Motorsport“ atstovas Laurynas Paulauskas.

Klasėje 1600 šiuo metu užsiregistravę aštuoni dalyviai, o Mini kroso čempionato metinės įskaitos rikiuotėje po keturių etapų čia kol kas lyderiauja Vytautas Laužikas. Jo sąskaitoje – 118 taškų ir 20 balų pranašumas prieš antroje vietoje esantį Einorą Jogminą. Vieną etapą praleidęs Gytis Zabiela nuo pastarojo atsilieka 7 taškais.

Mini kroso čempionato kategorijoje 2000 paraiškas startuoti Getautės trasoje pateikė jau 11 dalyvių. Šios klasės metinėje rikiuotėje po keturių etapų verda išties artima kova. Su 73 taškais čia kol kas lyderiauja Ričardas Jakimavičius. Nuo jo septyniais taškais atsilieka Šarūnas Budrys. Trečioje vietoje ir su vos vieno taško atsilikimu klasifikuojamas Mantas Bėlskis.

Dar labiau karšta bus klasėje RWD3000. Joje startuos šeši dalyviai. Sezone lyderiaujantis ir 83 taškus turintis Aidas Grabauskas antroje vietoje esantį Roką Vaitekūną lenkia vos dviem taškais. Tokiu pačiu skirtumu nuo pastarojo atsilieka Nerijus Taujenis. Būtent šios klasės lyderių trejetuko kova bus bene labiausiai laukiama, kadangi čia vienokie ar kitokie įvykiai gali nulemti ir turnyrinės lentelės pozicijas.

Komandinėje įskaitoje po keturių sezono etapų Lietuvos automobilių Mini kroso čempionate pirmauja Kupiškio „Auto-moto sportas“. Jų sąskaitoje – 279 taškai. 261 tašką yra iškovojusi komandos „Ekrosas“ rinktinė. 166 taškus turi ir trečioje vietoje žengia ASK „Extempas“.

Be šių, Lietuvos automobilių Mini kroso čempionato ir Žemaitijos automobilių kroso taurės klasių Getautės trasoje startuos ir papildomų kategorijų atstovai. Žiūrovai čia išvys OPEN 3500, „Buggy Cup“, „Super 2000“ klases. Taip pat čia lenktyniaus ir itin gausios „Folkreis“ klasės atstovai. Čia – net 33 dalyviai, dėl pozicijų kovosiantys standartiniais automobiliais.

Liepos 14-ą dieną, sekmadienį įvyksiančios varžybos prasidės 11.30 val. Bilieto kaina žiūrovams – dešimt eurų. Getautės autokroso trasos vietą rasite paspaudę čia.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.