„Formulės 1“ Silverstono kvalifikacijoje – britų dominavimas ir S. Perezo fiasko

2024 m. liepos 6 d. 18:26
Lrytas.lt
Itin netikėtai susiklostė „Formulės 1“ kvalifikacija Didžiojoje Britanijoje, Silverstono trasoje. Visas pirmas tris vietas užėmė vietiniai britai, o greičiausias buvo George‘as Russellas su „Mercedes“ bolidu.
Daugiau nuotraukų (6)
Kvalifikacija prasidėjo šlapioje trasoje, tačiau pilotams sukant vieną ratą po kito atsirado vis daugiau sausų plotų ir lenktyininkai pradėjo rizikuoti, užsidėdami sausam orui skirtas padangas.
Kaip ir buvo galima tikėtis, ne visiems pavyko išsilaikyti trasoje. „Red Bull“ pilotas Sergio Perezas nesukontroliavo savo bolido ir išslydęs iš trasos baigė savo pasirodymą bei užėmė 19-ąją vietą.
Antroje kvalifikacijos dalyje taip pat neišengta netikėtumų. „Ferrari“ lyderis Charlesas Leclercas nesugebėjo sulipdyti gero rato ir liko 11-oje pozicijoje.
Lemiamoje dalyje geriausiai pasirodė abu „Mercedes“ pilotai. Pirmąją vietą užtikrintai užėmė G.Russellas, o sekmadienio lenktynes iš antrosios vietos pradės Lewisas Hamiltonas.
Už jų nugaros atsidūrė dar vienas britas – Lando Norrisas su „McLaren“ bolidu.
Čempionas ir šio sezono lyderis Maxas Verstappenas su „Red Bull“ bolidu liko ketvirtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.