EUROLYGA 2023

Oficialu: po 2024-ųjų „Formulės 1“ sezono L. Hamiltonas paliks „Mercedes“ ir prisijungs prie „Ferrari“

Ryškiausias karjeros pergales su „Mercedes“ ekipa pasiekęs britas Lewisas Hamiltonas po 2024-ųjų metų „Formulės 1“ sezono paliks Vokietijos ekipą ir nuo 2025-ųjų lenktyniaus „Ferrari“ komandoje.

 Lewisas Hamiltonas<br> IMAGO/Scanpix nuotr.
 Lewisas Hamiltonas<br> IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-01 21:37, atnaujinta 2024-02-01 21:45

39-erių britas „Mercedes“ komandoje lenktyniavo nuo 2013-ųjų metų, kur iškovojo net 6 (2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020 metais) asmeninės įskaitos titulus su vokiečių komanda. Vienintelį titulą ne su „Mercedes“ komanda britas iškovojo 2008, kuomet čempionatą laimėjo su „McLaren“ ekipa.

„Ferrari“ oficialiai paskelbė, kad nuo 2025 m. sezono L.Hamiltonas atstovaus būtent Italų ekipai. Komanda pridėjo, kad su britu pasirašė ilgalaikę sutartį.

Po sezono britas pakeis Carlosą Sainzą, kuris apie tai pranešė socialiniame tinkle „X“ (buvusiame „Twitter“), o tai reiškia, kad L.Hamiltonas „Ferrari“ ekipoje sudarys tandemą su monakiečiu Charlesu Leclercu, su kuriuo „Ferrari“ visai neseniai pasirašė ilgalaikę sutartį.

„Aš turėjau įspūdingus 11 metų su šia komanda ir aš labai didžiuojuosi, ką mums pavyko pasiekti kartu. „Mercedes“ buvo mano gyvenimo dalis nuo 13-os metų.

Tai yra vieta, kurioje aš užaugau, tad priimti sprendimą palikti komandą buvo bene sunkiausias sprendimas mano gyvenime. Bet dabar yra geras laikas atlikti šį žingsnį. Aš nekantrauju pradėti savo naujo iššūkio.

Aš būsiu amžinai dėkingas visai „Mercedes“ šeimynai už palaikymą, o ypač už mūsų draugystę ir lyderystę esu dėkingas Toto Wolffui, su kuriuo noriu sėkmingai pabaigti etapą „Mercedes“.

Aš esu šimtu procentu atsidavęs pasirodyti kaip įmanoma geriau 2024 m. sezone, kuris tikiuosi, kad bus įsimintinas“, – kalbėjo L.Hamiltonas.

Apie išsiskyrimą su legendiniu lenktynininku kalbėjo ir „Mercedes“ direktorius bei komandos vadovas T.Wolffas.

„Mūsų lenktynininkų poros ir mūsų santykis su Lewisu tapo sėkmingiausias per visą šio sporto istoriją. Į mūsų darbą kartu ateityje pažvelgsime su pasididžiavimu. Lewisas visąlaik bus ypač svarbi „Mercedes“ automobilių sporto dalimi.

Mes žinojome, kad mūsų bendras darbas kažkurią dieną turės pabaigą. Štai dabar ta diena ir atėjo.

Mes suprantame ir priimame Lewiso sprendimą ieškoti naujo iššūkio“, – kalbėjo „Mercedes“ komandos galva.

Primename, kad praėjusį sezoną L.Hamiltonas asmeninėje įskaitoje liko trečias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.